Entertainment

Beyoncé is terug! Nieuw album Renaissance vanaf vandaag uit

Who run the world? GIRLS! En Queen Bey staat bovenaan. De wereldster lanceert vandaag haar nieuwe album: Renaissance. Bij Koffietijd op de redactie hebben we natuurlijk meteen geluisterd en, wij vinden het een feestje!

Beyoncé is terug! In 2019 bracht ze voor het laatst een album uit, toen in het thema van de Lion King film, waar ze Nala in speelde. Het album 'The Lion King: The Gift' was al een verrassing, maar Beyoncé zit vaak vol verrassingen. Haar vorige, eigen album 'Lemonade' (alweer uit 2016) plaatste ze ook als een bom op internet.

In juni 2022 liet ze het internet weer ontploffen door een klein stukje van haar nieuwste album online te plaatsen. Op 20 juni kwam de single 'Break My Soul' uit, waardoor er overal meteen speculaties rondgingen. Wanneer zou ze met een nieuw album komen? Hoe gaat het klinken? Is dit het startsein van een nieuw Queen Bey tijdperk? Ons antwoord: Ja!

Renaissance

Vanaf vandaag is dan eindelijk ook echt haar nieuwste album 'Renaissance' te beluisteren op alle muziekkanalen, waaronder Spotify. Het album bestaat uit 16 nummers: 1 uur en 2 minuten luisterplezier. Want, het album is zeker geen teleurstelling! Haar album is een pleidooi voor een nieuwe bevrijding, verlossing op de dansvloer en die boodschap schijnt door in elk individueel nummer. Met titels zoals 'Energy' 'Move' 'Heated' en 'Summer Renaissance' kan dat ook bijna niet anders.

Het muziektijdschrift 'Pitchfork' schreef dat Beyoncé zag dat de zomer gekenmerkt werd door de burn-out van millenials, een opleving van de arbeidersbeweging en queer pride. Ze besloot daar een liedje over te schrijven: 'Break My Soul'. Het aanstekelijke, motiverende nummer is een goede basis voor de rest van het album. Beyoncé lijkt een beetje haar soul en pop genre te laten gaan en hier dance en house aan toe te voegen.

 

Beyoncé maakte het album in drie jaar tijd, tijdens de coronapandemie. Ze zegt er zelf dit over op haar website: "Door dit album te maken, kon ik een plek vinden om te dromen en te ontsnappen tijdens een enge tijd voor de wereld." Ze voelde zich vrij en avontuurlijk, in een tijd dat er weinig anders in beweging was. "Mijn bedoeling was om een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel. Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overdenken. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen. Het was een mooie ontdekkingsreis."

En nu mogen haar fans op ontdekkingsreis! Ook al lekte het album twee dagen voor de release datum, haar échte fans riepen online op om te wachten tot Beyoncé zelf het album zou uitbrengen. Beyoncé vond dit zo bijzonder dat ze haar fans extra bedankte. "Dit is een feest voor jou. Ik hoop dat je vreugde vindt in de muziek," schrijft ze. "Ik hoop dat het je inspireert om te bewegen en dat het je uniek, sterk en sexy laat voelen, zoals je bent."