Cultuur

Falsettos is een bijzondere musical over de liefde

Liefde is een onderwerp van alle tijden én een onderwerp dat zich perfect leent om bezongen te worden. De nieuwe musical 'Falsettos' is daarom een feest om te bezoeken.

Onze eigen William Spaaij vertolkt een van de hoofdrollen in deze nieuwe musical en van hem kregen we dan ook een exclusief kijkje achter de schermen in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Hieronder vertelt hij alles over het stuk én zijn rol hierin.

Modern Family in musicalvorm

De musical is oorspronkelijk vertolkt op Broadway in New York. Het gaat over een Joodse familie, waarvan de man Marvin (William Spaaij) ontdekt dat hij toch meer valt op mannen. Maar hij heeft een vrouw (Rosalie de Jong) én een kind (Donny Keune). Met zijn nieuwe vriend (Job Greuter) blijft hij samenwonen met zijn familie. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot natuurlijk. Al helemaal niet als de nieuwe vriend van zijn ex-vrouw óók bij hen intrekt. Het is eigenlijk een soort 'Modern Family' in musicalvorm.

Tragedie en humor

De eerste reacties zijn ook al lovend. In de VS won de Amerikaanse versie al de belangrijkste theaterprijs de Tony Award. Maar ook in Nederland vind het publiek de musical te gek om naartoe te gaan. Linda is één van de bezoekers van de musical en zegt: "Krachtig neergezet door de volwassen cast en de jonge man, aandoenlijk en geestig. Leuke afwisseling van tragedie en humor. Zeer vermakelijk en pakkend!" En Pascal, een andere bezoeker zegt: "Prachtige vertaling en intens spel"

Maar ja, heel lang heb je helaas niet om de musical te bezoeken. Tot en met zaterdag 13 augustus is 'Falsettos' te bewonderen in het theater. Ga dus snel, óf doe mee met de Koffietijd winactie en maak kans op gratis toegangskaarten.

Foto: DeLaMar Theater