Geld

Wie zijn de grote winnaars van de Kanjerprijs?

Het was gisteren een spannende dag voor de mensen in Uitgeest. Want in de nacht van 9 op 10 augustus werd het dorp verrast met een aftelklok voor de Kanjerprijs. En, die prijs was enorm: maar liefst 4 miljoen.

Spanning om te snijden... 

De hele dag was de spanning om te snijden in Uitgeest. Want welke specifieke postcode zou er vandoor gaan met de helft van de 4 miljoen? De andere helft werd verdeeld onder alle deelnemers in de wijk 1911. Gisteravond werd dan eindelijk bekend gemaakt welke specifieke postcode de andere helft mocht verdelen. En dat was 1911 ED

De 15 deelnemers op deze postcode kregen maar liefst 2 miljoen euro! Het geldbedrag was 102.564 euro per lot! De vreugde was duidelijk op de gezichten van de bewoners af te lezen. 

Winnen op vakantie

Zo'n geldbedrag winnen is een droom die uitkomt. Dat wil je natuurlijk niet missen. Maar 10 augustus valt midden in de zomervakantie periode en dat was te merken. Een aantal spelers waren heerlijk op vakantie toen dit heugelijke nieuws bekend werd gemaakt. Zo mocht een jongen op het podium de cheque in ontvangst nemen voor zijn ouders. Natuurlijk heeft hij zijn ouders gelijk gebeld met het goede nieuws. 

Een andere speler zat heerlijk op de camping en is gelijk met gierende banden naar huis gescheurd toen ze te horen kreeg dat ze terug moest komen vanwege de Kanjerprijs. Zo zie je maar weer: het was écht een grote verrassing voor iedereen!

Groot feest

Zowel de wijk-winnaars als de postcode-winnaars waren door het dolle heen met de mooie bedragen. Het was dan ook groot feest op het plein voor het Gemeentehuis - niet ver van de winnende postcode. De brassband zorgde ervoor dat de sfeer er goed in zat de hele avond. Een avond om nooit te vergeten in Uitgeest!

Wil je weten hoe het er feestelijk aan toeging in Uitgeest? Bekijk dan de video hieronder.