Beauty

Tips tegen schurende bovenbenen

De temperaturen lopen weer hoog op de deze dagen. En dat betekent dat de korte broeken, jurkjes en rokjes nog eens uit de kast getrokken kunnen worden. Maar blote benen in combinatie met zweten kan zorgen voor... jawel, je kent het wel: schurende bovenbenen. Gelukkig weet onze beautyexpert Maaike Dorsteen hier wel raad mee!

Zomersweer zorgt er natuurlijk voor dat je gaat zweten. En helaas ook bij de dijen. Tijdens het lopen in korte broekjes, jurkjes of rokjes kunnen de bovenbenen tegen elkaar schuren en dat kan erg pijnlijk zijn. Het kan de huid irriteren en zelfs schaafwonden veroorzaaken. Om dit te voorkomen heeft onze beautyexpert Maaike een aantal tips op een rijtje gezet. 

Talkpoeder

Door het zweten wordt de huid vochtig. En een vochtige huid is extra gevoelig voor irritaties. Dus is het belangrijk om je bovenbenen droog te houden. Dit kun je doen door talkpoeder te gebruiken. Talkpoeder absorbeert namelijk het vocht tussen je dijen en zo voorkom je pijnlijke en geïrriteerde bovenbenen. 

Smeren!

Een tip voor schurende benen is tepelklovencrème. Klinkt misschien gek, maar werkt echt! Ook kun je speciale crèmes gebruiken die 'skin chafing' tegengaan. Smoovall Huidcontact Spray, Body Glide Anti Chafing en Vevina domineren de markt van schurende bovenbenen. Goedkoop en effectief.

Wielrennersbroekje

Mocht je nou een rokje of jurkje dragen is de beste en simpelste tip eigenlijk: draag een wielrennersbroekje. Een bijkomend voordeel is dat wanneer je jurkje omhoog waait, je ondergoed ook niet te zien is! 

Pleisters

Voorkomen is beter dan genezen: Body Patch ReSkin is een elastische pleister die je aan de binnenkant van je bovenbenen kunt plakken. Een soort tweede huid. In plaats van dat je eigen huid tegen elkaar schuurt, schuren nu de pleisters tegen elkaar. De pleisters kun je aan het eind van de dag ook weer pijnloos verwijderen. Ideaal toch? 

Nou, met deze tips kun je gerust de jurkjes en rokjes aantrekken. En dan pijnloos de dag doorkomen! 

Bron: Furrow