Geld

Verduurzaam je huis met deze tips!

In de winter houden we er ons veel mee bezig: het energieverbruik. We kleden ons dikker, om de kachel niet zo hoog te zetten. Of zetten later de lampen aan, ook al wordt het eerder donker. Maar, wist je dat je ook in de zomer ervoor kan zorgen dat je energie bespaart?

Saskia Sampimon, van thegreenlist.nl, heeft een aantal goeie tips voor je om ook in de zomer al op je energieverbruik te letten. Zo stoom je je huis al op tijd klaar voor de winter en bespaar je kosten!  

Energielabels

Het is veel te heet om buiten te zitten, dus blijf lekker binnen. Terwijl je daar bent, is het een goed idee om even een rondje te lopen langs alle grote apparaten. Welk energielabel zit daarop? Op die manier kan je erachter komen welke apparaten in jouw huis (te) veel energie slurpen. Op die manier kan je een spaarpotje apart houden, om die apparaten te vervangen. Met de energieprijzen van tegenwoordig heb je een duurzamer model er al binnen een jaar uit! En ben je toch al in de weer binnenshuis? Kijk dan even naar je lampen. Zitten die er al jarenlang in en zijn ze niet zo duurzaam? Ga dan voor een duurzamere variant.  

Zonnepanelen

In Nederland worden er al ruim 45 miljoen zonnepanelen gebruikt. Ontzettend veel, zou je denken, maar het is ook ontzettend goed! Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen zijn ook aantrekkelijk, want het is (uiteindelijk) goed voor je portemonnee én het milieu. Heb je al zonnepanelen? Probeer ze dan ook effectief te gebruiken! Zet bijvoorbeeld je vaatwasser of wasmachine aan op dagen dat de zon veel schijnt. Zo maak je optimaal gebruik van duurzame energie.  

Wil je nog meer tips om energie te besparen tijdens de zomer? Saskia heeft nog een hele goeie ventilator hack. Kijk de video hieronder!