Beauty

Deze foundation heb je nodig! 

Te mat, te vet, te glimmend, te korrelig, te licht, te donker... De perfecte foundation zoeken is een hele opgave. Zo ook voor Janneke. Zij gebruikt altijd een poederfoundation, maar dit zit aan het eind van de dag korrelig op haar huid. Maar welke foundation heeft ze dan nodig? Gelukkig weet onze mooimaker Mika welke foundation Janneke – en jij – nodig heeft!  

Kijk naar jouw huid!  

Welke foundation geschikt voor jou is, hangt af van jouw huidtype. Heb je een droge tot schilferige huid, dan werkt vaak een crème of vetterige foundation beter, dan bijvoorbeeld een poeder. Terwijl voor mensen met een vette huid een poeder juist beter werkt. 

Wat wil je bereiken?  

Er bestaan talloze verschillende soorten foundations. De één geeft je een glow, de ander een matte finish, de één geeft full-coverage en de ander wat minder. Maar welke foundation heb je nou nodig? Dit hangt eigenlijk helemaal af van jou zelf. Wat is het resultaat dat je wil bereiken met het dragen van foundation? Ga je voor een glowy look dan is een liquid foundation beter. Ga je voor een matte look dan is een poeder de juiste foundation om te gebruiken.  

Primer is de basis 

Wil je toch je poederfoundation blijven gebruiken? Dan zijn er verschillende producten die je kunt gebruiken, om het niet te korrelig te laten lijken.  

Mika kan het niet vaak genoeg zeggen: primer! Primer is eigenlijk de basis van elke make-uplook en essentieel in je make-uproutine. Een primer breng je aan voordat je je foundation aanbrengt. Primer zorgt ervoor dat het product beter hecht. Daarnaast vermindert het ook nog eens roodheid. Zorg ervoor dat je dus altijd een primer bij hebt. Zo voorkom je dat je foundation aan het einde van de dag te korrelig is. 

Goed afsluiten  

Waar een primer dient als beste basis, dient een setting spray als goede afsluiter. Spray wanneer je klaar bent met je make-uplook de setting spray over je gezicht. Zo blijft je make-up – inclusief foundation – de hele dag gefixeerd.  

Ben jij benieuwd hoe Mika de producten gebruikt? Kijk dan de video hieronder.