Entertainment

Handmaid's Tale seizoen 5: fans kunnen geluk niet op

'The Handmaid's Tale' fans kunnen hun geluk niet op, want seizoen vijf staat vandaag eindelijk online op Videoland! Nadat in juni 2021 seizoen vier eindigde, kunnen we nu eindelijk op de bank ploffen voor de eerste aflevering(en). En er is nóg meer goed nieuws voor de fans.

The Handmaid's Tale 

Mocht je 'The Handmaid's Tale' nog niet gezien hebben, dan vertellen we je bij Koffietijd graag waarom je het moet gaan kijken. In de serie draait het om June, een vrouw die in Amerika woont. Maar in de Amerikaanse samenleving staat er veel te veranderen. Er worden namelijk steeds minder kinderen geboren. Door een religieuze groepering die aan de macht komt wordt dit drastisch verandert. Zij nemen vrouwen die kinderen kunnen krijgen gevangen zodat zij kinderen kunnen baren voor hoogstaande generalen in hun eigen leger. Deze vrouwen heten ook wel de Handmaids. En wat doen vrouwen als zij worden onderdrukt? Natuurlijk: hiertegen vechten.

Een compleet gestoord en mega spannend verhaal met een tintje science-fiction. Maar, er is genoeg wat te linken is met het echte leven, wat het extra spannend en eng maakt. 

Seizoen 5!

Fans hebben er even op moeten wachten, maar na meer dan een jaar staat seizoen vijf online op Videoland. Helaas is de serie niet in één keer te bingen, want wekelijks zal er een nieuwe aflevering verschijnen. Maar, we worden vandaag beloond met twee afleveringen! Vanaf volgende week zal iedere donderdag om 7:30 een nieuwe aflevering online staan. 

Let op: dit deel bevat spoilers

In het vijfde seizoen moet June dealen met de consequenties voor het vermoorden van commandant Waterford. Weduwe Serena probeert haar profiel in Toronto te vergroten terwijl de invloed van Gilead Canada opkomt. Commandant Lawrence werkt samen met tante Lydia, terwijl hij probeert Gilead te hervormen en aan de macht te komen. June, Luke en Moira vechten tegen Gilead en zetten hun missie voort om Hannah te redden. 

Nóg meer goed nieuws

Er is al bekend gemaakt dat er een zesde seizoen van de bloedspannende serie aankomt. Hiermee is ook bevestigd dat dit het laatste seizoen zal zijn. Fans hoeven echter niet te treuren, want er is goed nieuws. 'The Handmaid's Tale' is gebaseerd op het boek van Margaret Atwood. Maar er is natuurlijk nog een boek geschreven door haar. Dit boek 'The Testaments', is een vervolg op 'The Handmaid's Tale' dat zich vele jaren later afspeelt. En dat wordt nu verfilmd! Dus we zijn voorlopig nog niet klaar met June en de andere Handmaids.

Bron foto: Videoland/Hulu