Vrije tijd

Onze tips voor een weekend vol dierenplezier!

Het weekend staat alweer voor de deur en deze maand is het bij de Vriendenloterij dierenparkmaand. Dat betekent dat je met de VIP-kaart vijf kaarten met 50% korting kunt krijgen. Een ideale gelegenheid om dus een dierentuin te bezoeken. De actie loopt nog tot en met 30 september, dus heeft de Koffietijdredactie drie leuke parken voor je op een rijtje gezet.

ZooParc Overloon

Al eens de snelste en langste landdieren op aarde gezien? Of oog in oog gestaan met luiaards en miereneters? Dat kan allemaal in ZooParc Overloon. In dit park zijn wel meer dan zeventig verschillende dierensoorten over de hele wereld. Via een verkenningstocht kom je langs gebieden met de tijgers, apen en cheetas of waan je in Zuid-Amerika in het nieuwe expeditie gebied Madidi.  

Dierenrijk

In het Brabantste Nuenen kan je ook een dierenpark te bezoeken, namelijk het Dierenrijk. Met 66 verschillende dieren is er voor ieder wat wils. Zo kan je de zwarte wouw bewonderen, maar ook de Garra Rufa vis of wat dacht je van een bezoekje aan de wasbeerhond? Ga met het hele gezin op onderzoek uit en ontdek de natuur op een nieuwe manier.

Wildlands Adventure Zoo

Altijd al eens via een boot door de jungle willen varen, een bezoek willen brengen aan het nieuwe Raccoon Creek de zeeleeuwen in het Nortica Theater? Het kan allemaal in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Ook kan je een safaritocht maken in een truck en allemaal dieren van heel dichtbij zien zoals giraffen, neushoorns en zebra’s. Vergeet ook zeker niet de vlinders te spotten in de Vlindertempel of onderwater te staan in het Poolstation. Hier sta je oog in oog met spannende ijsberen en de gezellige pinguïns.

De Koffietijdredactie heeft al eerder drie tips gegeven voor dierentuinen. Die kun je hier lezen.  

Meer uitjes?

Met een eigen VIP-kaart van de VriendenLoterij krijg je bij veel leuke uitjes korting op je entreekaart of mag je zelfs gratis naar binnen. Er zijn maar liefst 125 musea en parken aangesloten bij de VriendenLoterij.