Vrije tijd

Perfecte muziek voor het herfstseizoen

We zitten alweer midden in de herfst en dat is buiten ook echt te zien. Het wordt kouder, grauwer en vroeger donker. Binnen maken we het dan weer extra knus, met kaarsjes, thee, dekentjes op de bank. En, muziek!

Niks is lekkerder dan op een donkere avond een fijn herfstmuziekje aan te zetten. Wat is typische herfstmuziek? Diederick Ensink was bij ons te gast en vertelde welke muziek nu écht past in dit knusse seizoen. 

Herfstmuziek 

'Het regent, het regent, de paddenstoelen worden nat.' Wie kent het herfstliedje niet? Veel kinderliedjes gaan over de seizoenen om de kinderen te leren wat de seizoenen inhouden. Maar, ook voor volwassenen is er herfstmuziek!  

Volgens Diederick kun je die onderverdelen in twee thema's. Het kan letterlijk gaan over wat er gebeurt in de herfst. Maar, het kan ook gaan over de herfst in je leven, denk bijvoorbeeld aan je liefdesleven. Dan zit er meer thematiek achter. Een typisch herfstlied is volgens Diederick eentje met mooie melodieën waar je bij kunt weg zwijmelen.  

Diederick's favorieten 

In de herfst kan het natuurlijk ook veel stormen, regenen en waaien: een perfecte mix voor een herfstlied. Zo'n lied kan letterlijk gaan over een storm, maar ook over een stormachtige relatie. Denk bijvoorbeeld aan 'Calm After the Storm' of de Nederlandse artiest met de artiestennaam 'Typhoon'. Herfstliedjes die we allemaal kennen zijn 'It's Raining Men', 'September' en 'California Dreaming'. BLØF heeft ook het nummer 'Oktober' die perfect in dit seizoen geluisterd kan worden. Diederick's favoriet? 'Autumn Leaves' van Eric Clapton. 

In een herfstliedje kan van alles zitten wat ons doet denken aan herfst! Ben jij al toe aan de mooie melodieën van het komende seizoen? Beluister dan onze nieuwe Spotify playlist 'Koffietijds herfstfavorieten' hieronder. Kruip op de bank onder een lekker dekentje, pak een goede warme kop koffie erbij (of thee als je dat persé wil) én geniet van de mooie muziek. 

Beluister hier de Koffietijd-playlist