Beauty

Je haar lichter verven? Dit zijn de opties volgens Mika

Heb je nog nooit je haar geverfd, maar zou je graag een tint lichter willen? Onze beautydeskundige Mika van Leeuwen is ook een fantastische kapper en kan je alles vertellen over lichter verven van je haar.

Highlights, Babylights of Balayage? Mika legt precies uit wat het verschil is.

Highlights

Als je naar de kapper gaat voor Highlights, dan kies je ervoor om verfstreepjes in je haar te zetten. Deze streepjes hebben dan een lichtere kleur dan je eigen haarkleur. Door een paar tinter lichter te gebruiken, krijg je een fris effect. En doordat het verschillende tinten zijn, creëer je ook meer diepgang en textuur in je kapsel.

Babylights

Babylights zijn eigenlijk highlights, maar dan een dunnere versie. Deze worden meer aan de voorkant aangebracht en hoe verder je naar beneden gaat, hoe dunner en minder ze worden aangebracht. Bij Babylights valt het minder op dat je je haar hebt geverfd. Het lijkt meer alsof je haar door de zon iets lichter is geworden. 

Balayage

Balayage is het Franse woord voor 'vegen'. En dat zijn het eigenlijk ook. Bij deze soort hoort al een stuk uitgroei en is de blending van het haar zachter. Je haar begint donker aan de bovenkant en wordt steeds lichter aan de onderkant. En door de techniek, waarbij men met de kwast het haarverf aanbrengt, krijgt het haar een subtiele overgang van de twee haarkleuren. Heel handig hierbij: je hebt nooit een lelijke uitgroei en je hoeft het minimaal te onderhouden.

Advies van Mika

Mika's advies als je twijfelt tussen de drie technieken: "Ga voor Balayage. Dat hoef je minder goed te onderhouden. Zo kan je er voor kiezen om het gewoon uit te laten groeien, zonder dat het opvalt. Je kunt dus op een makkelijke manier terug als je het niet mooi vindt. Of je kiest ervoor om na drie maanden weer opnieuw Balayage te zetten. Dan heb je altijd een frisse en lichtere look."

Bekijk de onderstaande video van Mika voor meer tips.