Entertainment

They’re back witches: Hocus Pocus 2 te zien op Disney+

Iedereen die in de jaren ‘90 leefde kent de beroemde heksen Sanderson wel. En nu, na 29 jaar kunnen we eindelijk weer van ze genieten. Want de Halloween-klassieker ‘Hocus Pocus’ heeft een vervolg gekregen! En dat brengt veel nostalgie met zich mee!  

Bijna drie decennia later duikt het trio Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy terug in hun heksenrol als de Sanderson Sisters. Hocus Pocus-fans hebben jarenlang gesmeekt om een vervolg, maar nu is het eindelijk zover. Volgens Koffietijd entertainmentdeskundige Eline de Ruig was het het wachten zeker waard: “Dat nostalgische gevoel kwam gelijk weer naar boven toen ik begon met kijken.” 

Hocus Pocus

*Let op deze alinea bevat spoilers 

Laten we eerst even terugblikken op de eerste film. De film start in Salem in 1653 waarin de drie heksen Sanderson azen op kinderen en hen betoveren met een lied. Ze worden beschuldigd van een moord en een verdwijning en worden daarom gevangengenomen.  

De film springt daarna naar de jaren negentig waarin we zien hoe Allison het verhaal over de Sanderson Sisters vertelt. Zij vertelt aan haar vriend Max dat de heksen al 300 jaar zijn overleden, maar terug zullen keren als een maagd de speciale kaars aansteekt. Max gelooft hier niks van en steekt de kaars aan, waarna de Sandersons terugkeren naar Salem. En deze kaars is ook de reden dat de heksen in Hocus Pocus 2 terugkeren. 

Mocht je de eerste film nog niet gezien hebben: bekijk deze dan nu via Disney+

Geen direct succes 

Ondanks dat de eerste Hocus Pocus-film - die in 1993 uitkwam - niet meteen het grote succes was waar Disney op hoopte, groeide de film in de jaren daarna echt uit tot een cultklassieker, die bij niemand meer mag ontbreken tijdens Halloween. Fans bekeken, 29 jaar lang, jaarlijks de film opnieuw en dat zorgde er natuurlijk voor dat zij verlangden naar een vervolg. En nu is het eindelijk zover! Dus, deze Halloween kun je zowel de originele klassieker én de tweede film kijken. 

Hocus Pocus 2: voor jong én oud 

In Hocus Pocus 2 volgen we de heksen Sanderson, die na 29 jaar eindelijk weer terugkeren naar Salem en wraak kunnen nemen nadat ze jaren zijn verbannen uit het dorp. Het is nu aan drie tienermeiden om de wraakzuchtige zussen te stoppen. Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig heeft de film al gezien en is enthousiast: “Het is echt een heerlijke film geworden die voor zowel jong als oud leuk is om te kijken.” En ondanks dat de film een Halloween-film is, is de film ook zeker geschikt voor alle (klein)kinderen.  

Hocus Pocus-gevoel 

Om na bijna 30 jaar een vervolg te maken is natuurlijk erg moeilijk, want het echte Hocus Pocus-gevoel wilden de makers erin houden. Dit is ook meegenomen in elk onderdeel van de film. Een dorpje uit 1653 namaken was sowieso moeilijk, want niemand heeft ooit in die tijd geleefd. Maar het werd nog ingewikkelder voor de tweede film, want de originele bouwplannen waren niet bewaard gebleven in het archief. De setdesigner heeft de eerste film daarom heel vaak opnieuw bekeken om tot in detail alles na te kunnen maken.  

In tegenstelling tot de bouwplannen waren de heksenkostuums van de Sanderson Sisters wel bewaard gebleven. De actrices pasten alleen niet meer in hun kostuums na zo’n lange tijd. Dus ook die moesten helemaal opnieuw ontworpen en gemaakt worden. Ook was het voor Bette, Sarah en Kathy weer de eerste keer dat zij samen op de set stonden na 29 jaar. De chemie tussen de drie was gelijk weer als vanouds en dat is echt te zien! 

Benieuwd naar Hocus Pocus 2? Kijk dan de trailer hieronder en bekijk de hele film nu op Disney+