Entertainment

De Dinnershow is terug, dat is genieten in stijl!

Het is weer genieten geblazen in Studio 21 in Hilversum: de Dinnershow is terug! Het culinaire entertainmentspektakel ‘De Dinnershow’ is weer terug op dé plek waar je het liefste bent op een zaterdagavond. Bij ons schoven producent en choreograaf Marc Forno en ster uit de show Tessa Sunniva van Tol aan om hierover te vertellen.

De Dinnershow

Sinds 17 september is de Dinnershow weer terug op de plek waar het allemaal begon: Studio 21 in Hilversum. Dertig jaar geleden begon daar het succesvolle culinaire entertainment, waarnaar het zich verspreidde over heel Nederland. Frank Wentink introduceerde het idee hier, maar zou tien jaar geleden met pensioen gaan. Toch is hij nu terug! Met de nieuwe show: Dinnershow Grandeur. Zijn rechterhand, Marc Forno, is ook de choreograaf en kostuumontwerper. Zij bedachten samen het hele concept voor de nieuwe show.  

Dinnershow Grandeur

Waarom ‘Grandeur’? “Alles aan de show is grand,” vertelt Marc Forno, “Alles is groots, bombastisch en indrukwekkend. Er zijn veel dansers, veel kostuums én veel zangers.” Het grootste showballet van Nederland staat op de planken tijdens de show, naast enorm veel andere zangers en artiesten. De show is gecombineerd met een 4-gangen diner en een uitgebreid drankenpakket.  

De Dinnershow spreekt zowel de jonge, als oude generatie aan. Er komen namelijk allerlei dans- en muziekstijlen langs. Denk aan rock & roll, pop, maar ook klassiek. In de nieuwe show gebruiken ze ook alle laatste technische snufjes, zoals veel LED-schermen. De presentatie is dus echt grand! Zo komen artiesten zoals Patricia van Haastrecht, Janneke Elisabeth, Suzette, Roy v.d. Akker, Richy Brown, Sjoerd Arends en de gastartiesten The Soul Sisters voorbij.  

Ook Tessa Sunniva van Tol is een van de sterren van de show. Je kan haar kennen als de hoofdrolspeelster in de musical ‘Anastasia’, maar tijdens de Dinnershow doet ze van alles wat. “Ja, wat niet? Ik doe in ieder geval ook musicalnummers: ‘Let it Go’ van Frozen, ‘Don’t Rain on My Parade’, maar ook ‘Rehab’ van Amy Winehouse of nummers van Marlene Dietrich en uit Dreamgirls.” Ze gaan dus alle kanten op, wat de show zo’n succes maakt.

Succesformule

Een heerlijk diner, een genot van een drankje én een mooie show. Dat kan alleen maar genieten geblazen zijn. Wat de succesformule is volgens Marc? “We hebben een bepaalde formule: een recept met vaste ingrediënten, de dingen die moeten gebeuren. Dat is de hoofdopbouw van de show. We beginnen met bombastische nummers met het showballet waar veel tempo inzit. Daarna komt er een rustmoment, de mensen moeten kunnen ademen.” Dat moment wordt opgevuld met een mooie ballad van één zanger, met een ingetogen setting. “We gaan van groots naar klein. De flow is heel belangrijk. Je moet constant doseren. Van grootse productienummers met heel veel content naar een hele intieme kwaliteit.”  

Ben jij benieuwd geworden? Wij kregen alvast een exclusief kijkje achter de schermen van Marc. Bekijk de video hieronder.
Of wil je meteen boeken? Dan hebben wij iets leuks, want Koffietijd mag kaartjes weggeven. Doe hier mee met de winactie en geniet van een onvergetelijke avond.
   

Foto: Paul Ridderhof