Cultuur

Tentoonstelling vol liefde, passie én tragedie

Een tentoonstelling vol met verschillende vormen van liefde. Dit is te vinden in het Hermitage Museum Amsterdam. In het museum kun je verschillende prachtige tentoonstellingen bewonderen. Eén daarvan is ‘Love Stories - Art, passion & tragedy’ van de National Portrait Gallery in Londen. Een tentoonstelling waar je helemaal gelukkig van wordt.

Tentoonstelling over de liefde 

Twee keer per jaar opent het Hermitage Museum Amsterdam een nieuwe tentoonstelling. Ook dit jaar hebben ze weer een mooie tentoonstelling geopend. Dit keer met het thema: liefde.

‘Love Stories - Art, passion & tragedy’ van de National Portrait Gallery in Londen is naar Amsterdam gekomen, als onderdeel van een reeks internationale samenwerkingen. Vanaf zaterdag 17 september 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 zijn meer dan honderd portretten over liefde, passie en tragedie op unieke wijze bij elkaar gebracht in het Hermitage Museum Amsterdam.

Wat is er te zien 

Hoe liefde en verlangen de kunst door de eeuwen heen hebben beïnvloed is te zien tijdens de liefdevolle tentoonstelling in het Hermitage. Er zijn verschillende kunstwerken van de zestiende eeuw tot aan het heden te bewonderen. Je kunt de bekende liefdeskoppels zoals Oscar Wilde en Lord Alfred Douglas en Yoko Ono en John Lennon tegenkomen. Deze liefdeskoppels hangen tussen een selectie van Nederlandse portretten. Het Hermitage heeft de tentoonstelling ook in het Nederlands vertaald.  

Zes thema's 

Het hart van de tentoonstelling wordt gevormd door een reeks waargebeurde liefdesverhalen. Samen omvatten deze verhalen de liefde in al haar vormen. Er zijn zes thema’s waarin de tentoonstelling in is opgedeeld, allemaal hebben ze iets te maken met liefde. 

  • De muze: Over de relatie tussen portretkunst, liefde en verlangen Creatieve
  • koppels: Over romantische verhoudingen in de kunst- en literatuurwereld  
  • Partner in portret: Over huwelijken en langdurige relaties in de portretkunst Liefde onder
  • vuur: Over controversiële en tragische liefdes 
  • Liefde en de lens: Over bekende liefdes van de beroemdheden 
  • Liefde is liefde: Over vrijheid van liefde en expressie 

Foto: National Portrait Gallery London