Vrije tijd

Elke dag een beetje geluk met een adventskalender

We zitten nu vlak voor december en voor je het weet is het alweer Kerst. Wij zitten op de redactie al af te tellen tot de feestmaand begint. En hoe beter om af te tellen dan met een adventskalender!

Adventskalenders zijn er in allerlei soorten en maten, maar één ding is zeker: we tellen af naar Kerst! Maar waar komt het vandaan en welke past bij jou?

Advent 19e eeuw

We kennen allemaal de kalenders, met gesloten deurtjes of raampjes die je een voor een mag openen. Maar, waar komt deze traditie vandaan? Het gebruik van een adventskalender is een traditie die stamt uit de negentiende eeuw. Advent is in het christendom de benaming voor de periode van eind november tot Kerst. De kalender zorgt ervoor dat je in de adventstijd kan toeleven naar Kerstmis, een belangrijk christelijk feest.  

De adventskalendertraditie komt in Duitsland en Oostenrijk het meeste voor. Ouders begonnen rond 1840 nieuwe manieren te bedenken om de tijd tot Kerst voor hun kinderen voelbaar te maken en maakten van de adventstijd een feestelijke tijd. Door elke dag een vakje open te maken wordt het elke dag een feestje en is het zo Kerst.

Adventskalender 2022

De een zit vol chocolaatjes, de ander met kleine sieraden of heerlijke bad spullen: er is een adventskalender voor iedereen! Elk jaar vliegen er in november weer talloze adventskalenders over de toonbank in allerlei soorten en maten. Wereldwijd worden er inmiddels jaarlijks zo’n 85 miljoen adventskalenders verkocht. Een leuk cadeau om te geven, en zeker ook om te krijgen!

Ben je nou fan van sieraden? Dan zit je bij MyJewellery aan het juiste adres. Die adventskalender kan je mooi ophangen, zodat je elke dag een zakje kan openmaken. Of kies bij Rosefield de gouden of zilveren kalender, met de juiste kleur sieraden voor jou. Wil jij jouw moeder verrassen met een leuk drankenpakket voor bij het kerstdiner? Waarom niet met een bier-adventskalender! Of een heerlijke kalender van Tony Chocolonely, met elke dag een chocolaatje.

Wil jij het deze maand extra spannend maken? Er zijn ook adventskalender met een beetje meer pit. De EasyToys Naughty or Nice Adventskalender bijvoorbeeld, met verschillende speeltjes en accessoires. Dat is weer eens een ander cadeautje voor jezelf of je partner. Verwen jezelf of een ander dit jaar met een kalender en voor je het weet is het tijd voor het kerstdiner!