Vrije tijd

Drie tips om je onder te dompelen in de wereld van kunst

Het weekend staat voor de deur en de koude dagen zijn aangebroken. Het is de hoogste tijd om de warmte op te zoeken. En wat is nu een betere plek dan een museum, waar je urenlang kunt rondstruinen en de nieuwste kunst kunt bekijken? De redactie van Koffietijd heeft drie musea op een rijtje gezet, waar jij je helemaal kun onderdompelen in de wereld van de kunst.

Met de VriendenLoterij VIP-kaart kun je er met korting of zelf gratis heen. Let op, je moet wel online kaarten bestellen.

Nationale Kunstdagen 2022

In het prachtige Gorinchem kun je dit weekend genieten van de Nationale Kunstdagen. Tijdens deze dagen maak je op een toegankelijke manier kennis met unieke kunst. De kunstenaars exposeren hun eigen werken op de beurs en staan klaar voor al je brandende vragen. Wil je weten waarom de maan aan een touwtje vastgehouden wordt of waarom de kunstenaar koffiebonen op de foto heeft gezet? Ga dan zeker langs! En ben je echt verliefd geworden op een kunstwerk? Wie weet ben jij straks de gelukkige die het werk mee naar huis neemt.

Kunstdoolhof Doloris’ Meta Maze

Dit enorme doolhof is het grootste kunstdoolhof ter wereld. Met meer dan 40 kamers vol bijzondere objecten en stiekeme doorgangen, kan je hier urenlang verdwalen. Kom langs droomachtige landschappen, gekke kunstwerken en vreemde ruimtes. Schrik niet van de duisternis, maar laat je verassen door het onbekende. Ga jij de uitdaging aan?

Let op: dit kunstdoolhof is niet toegankelijk voor kinderen onder de 12 jaar. Of mensen die zwanger zijn, gevoelig zijn voor epileptische aanvallen, een lichamelijke en/of mentale beperking hebben of last hebben van claustrofobie of een andere angststoornis.

Nxt Museum

Liever iets meer modern? Dan is het NXTmuseum écht iets voor jou. Je komt terecht in een wereld vol innovatieve mediakunsten. Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat zich volledig focust op mediakunst. Exposities laten techniek en kunst samensmelten tot grote installaties, waar jij je ogen naar uitkijkt. In de nieuwe tentoonstelling UFO (Unidentified Fluid Other) wordt laten zien hoe er gebalanceerd wordt tussen virtuele en fysieke werelden. De tentoonstelling is nog te bezoeken tot 30 april 2023. Benieuwd hoe de moderne technologieën verwerkt worden in kunst? Dan is een bezoekje aan dit museum zeker op zijn plaats.