Cultuur

In het hoofd van fashion fotograaf Tim Walker

Met maar liefst 150 nieuwe werken schittert de fotografie van Tim Walker in Kunsthal Rotterdam. De vindingrijke modefotograaf geeft je een kijkje in zijn hoofd en neemt je aan de hand mee door zijn sprookjesachtige wereld: Wonderful Things.

In de tentoonstelling val je van de ene verbazing in de andere en elke kamer heeft zijn eigen look en feel. Deze explosie aan kleur, mode en surrealistische beeldvorming is nog te zien tot en met 29 januari 2023. 

Wonderful Things

Modefotograaf Tim Walker begon op zijn 25e al met fotograferen en heeft de grootste wereldsterren voor zijn lens gehad. Nu meer dan 25 jaar later kan je je enigszins bedenken wat voor oeuvre hij heeft opgebouwd. Wonderful Things voelt als een feest, waar zijn bestaande werk feilloos gecombineerd wordt 150 nieuwe werken, die hij speciaal voor deze tentoonstelling heeft gemaakt. Het is daarmee dan ook de grootste Tim Walker tentoonstelling ooit.  

Victoria and Albert Museum

De 150 nieuwe werken die Tim Walker heeft gemaakt voor Wonderful Things zijn niet zomaar uit de lucht gegrepen. Hij heeft zich laten inspireren door de rijke collectie van het Victoria and Albert Museum in Londen. Hij mocht door het depot van het museum lopen, deed inspiratie op en maakte er nieuw werk van. In Kunsthal Rotterdam zie je daarom ook het werk uit het Londense museum met daaromheen de geïnspireerde werken van Tim Walker. Zo hangen bijvoorbeeld naast de gouden schoentjes van dichteres Edith Sitwell, kleurrijke en creatieve portretten van actrice Tilda Swinton.  

Kunsthal Rotterdam

De Kunsthal Rotterdam is de eerste kunsthal ooit van Nederland en opende haar deuren in 1992. De kunsthal, wat ontworpen is door architect Rem Koolhaas, heeft geen eigen collectie en dient echt als expositieruimte, zoals nu met de werken van Tim Walker.  

Ontsnap zelf aan de realiteit en duik in de wereld van Tim Walker, want de tentoonstelling Wonderful Things is nog tot en met 29 januari 2023 te bezoeken. En met de VriendenLoterij VIP-kaart krijg je gratis toegang tot dit museum en maar liefst 125 andere musea en parken die aangesloten zijn bij de VriendenLoterij. 

 

Fotobron: Marco de Swart