Podcast

PODCAST: Politicus Boris Dittrich schreef zijn eigen memoires vooral om anderen te helpen

Boris Dittrich, Eerste Kamerfractielid van D66, heeft zijn hele leven bijna gestreden voor gelijke rechten en LHBTI-emancipatie. Boris is dus niet alleen politicus maar ook mensenrechtenactivist.

Ondanks het drukke bestaan van Boris Dittrich heeft hij ook verschillende boeken uitgebracht waaronder zijn laatste thriller ‘Het Laatste Woord’. “Boeken schrijven doe ik echt van uit liefde en een soort innerlijke gedrevenheid”. Boris is altijd al erg gefascineerd door vermissingen en de verhalen daaromheen. Zijn laatste thriller heeft hij dan ook gebaseerd op een zaak die hij ook samen met Peter R. de Vries heeft behandeld. “Deze zaak ging over een meisje wat verdween. Ik heb toen de moeder van dat meisje ontmoet en dat heeft me heel erg geraakt. Dat soort ontmoetingen verwerk ik dan in mijn boeken.”

Boris heeft als politicus veel meegemaakt, maar ook als activist voor gelijke mensenrechten heeft hij veel gedaan. In zijn memoires ‘Mandaat’ wordt omschreven hoe Boris zijn strijd voor gelijke rechten en LHBTI-emancipatie heeft gestreden. “Deze strijd was voor mezelf al heel lastig. Ik heb voor mijn ouders heel erg geprobeerd anders te zijn, maar je bent wie je ben en daar heb je recht op. Omdat ik dit zelf heb meegemaakt wilde ik in de politiek ook iets voor andere mensen doen.”

Beluister hieronder het hele gesprek

Wil je verder kijken?

Ben je nog niet klaar en wil je verder kijken? We hebben hier een relevante selectie die je misschien ook nog leuk gaat vinden.