Podcast

PODCAST: Willem van Sas Rachel Siwaletti over het ouderschap: "Het krijgen van kinderen gaat ook over het opvoeden van jezelf"

"Het schrijven van een boek is net een bevalling", aldus Rachel Siwaletti, ook wel bekend als 'de Huismuts'. Een paar jaar geleden schreef zij het boek 'Mom, You Got This', over het ouder- en vooral moederschap. Haar man, Willem van Sas, heeft nu het enige logische vervolg genaamd 'Dad, You Got This' uitgebracht.

Ook dit boek gaat over het ouderschap, maar dan vooral gericht op de kant van de vader. Het gaat over reizen, gadgets en 'man caves', maar ook over taboes als seks en ruzie. Alles wordt bespreekbaar gemaakt in het boek. 

Daarnaast vertellen Willem en Rachel over hun eigen inzichten en ervaringen in het ouderschap. Natuurlijk is er de mooie roze wolk waar iedere ouder het over heeft, maar er zitten ook donkere kanten aan. Zo was Willem in eerste instantie eigenlijk geen 'babyvader' en merkte het stel dat het soms niet altijd even leuk was: "Iedereen zegt altijd maar dat je dankbaar moet zijn. En dat ben je ook, maar binnen die dankbaarheid zijn er ook andere emoties. Die mogen ook uitgesproken worden."

Ben of ken jij een (aanstaande) ouder, of lijken de boeken je gewoon heel erg leuk om te lezen? Dan hebben wij goed nieuws! Je kunt namelijk kans maken op een boek van Willem of Rachel. Klik daarvoor op de roze button hieronder!

Wil je verder kijken?

Ben je nog niet klaar en wil je verder kijken? We hebben hier een relevante selectie die je misschien ook nog leuk gaat vinden.