Groen

Drie verschillende manieren voor de feestelijke amaryllis

Misschien is het je al opgevallen, maar de winkels staan momenteel vol met de amaryllis. Met glitters, felle kleuren of gewoon in een potje. De reden? De amaryllis wordt ook wel de kerstbloem genoemd. Helemaal het seizoen van nu dus!

Onze groenexpert Romeo Sommers laat daarom drie feestelijke manieren zien hoe je de amaryllis kunt stylen. 

Boven tafel

Als je een amaryllis hebt met een lange steel, kan deze ophangen boven de kersttafel. Doe een mooi lint om het einde van de steel en hang 'm ondersteboven op. Om de kerstbloem tegelijkertijd goed te houden, kan je in de steel water doen. Leuke tip van Romeo: hang er wat kerstballen naast en je tafeldecoratie is helemaal af.

Krul 'm op!

Heb je een geknakte amaryllis of heb je een kortere amaryllis gekocht? Die kan je een heel speciale touch geven door 'm in een vaas op te krullen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een mesje en een transparante vaas met water. Snijd de amaryllis, meerdere keren, in de lengte in. Elke keer met zo'n 0,5 centimeter ertussen. Ben je helemaal rond? Misschien ziet het er nu gek uit, maar wanneer je de kerstbloem in een transparante vaas met koud water zet, zie je dat hij vanzelf opkrult. Maak je vaas af met wat poedersneeuw, en zo heb je een prachtige decoratie voor op de kersttafel. 

Kerststukje

Romeo maakt ook een klassiek kerststuk met de amaryllis. Benieuwd hoe je dat doet? Bekijk dan de onderstaande video. Daar legt onze groenexpert stap voor stap uit hoe je dat het beste kunt aanpakken.