Vrije tijd

Drie tips om je te laten entertainen dit weekend

Dit weekend is het nog heel koud voordat het volgende week weer warmer wordt. Een goede reden om lekker warm naar binnen te gaan. De redactie van Koffietijd heeft drie winterse shows uitgezocht die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wat ook leuk is? Met de VriendenLoterij VIP-kaart kun je overal naar toe met korting! Dus trek de warme kleding maar aan en ga op pad!

ComedyHuis Utrecht

Zin in een avondje vol humor? Dan ben je bij het ComedyHuis aan het goede adres. Elke vrijdag- en zaterdagavond zijn er shows waar verschillende comedians hun allerbeste grappen vertellen om jou een onvergetelijke avond te geven. Sinds 2009 worden er elke week shows gegeven door meer dan 20 verschillende comedians.

Dit weekend zijn er namen zoals Andries Tunru en Stefan Hendrikx, maar ook Soula Notos en Jelle Brouwer.

  • Benieuwd? Klik dan hier

14, het theaterspektakel over Johan Cruijff

Als je denkt aan nummer 14, dan denken we natuurlijk allemaal aan voormalig profvoetballer Johan Cruijff. In de musical komt heel zijn leven voorbij. Van eigenwijze Amsterdamse jongen tot een van de grootste voetbaliconen van het land. Alles komt aan bod, zelfs het overlijden van zijn vader en het maken van sommige verkeerde keuzes.

In de musical wordt aandacht besteed aan zang, spoken word, dans en veel archiefmateriaal. Met Tobias Nierop als Johan Cruijff en Myrthe Burger als Danny lijkt het net of je terug gaat in de tijd.

  • Nieuwsgierig? Klik hier

Holiday on Ice

Wie kent het niet, de ijsshows van Holiday on Ice. Met haar 79-jarige bestaan hebben inmiddels al meer dan 333 miljoen een show bezocht. Dit jaar is het thema SUPERNOVA en het bijzondere dit jaar is dat de schaatsers niet alleen op het ijs staan maar zijn ze zelfs bóven het ijs te bewonderen.

Niet bang voor kou en sneeuw en zin in kerstverhalen? Dan is deze show echt iets voor jou. Het verhaal gaat over een kleurrijk winterfeest ter ere van alle hemelse elementen. Maar dan plots komt er een enorme sneeuwstorm en zijn al festiviteiten voorbij. De hoofdpersonen worden meegenomen naar de kosmos en ontdekken samen met jou alle bijzondere plekken in het melkwegstelsel. Hoe ziet het daaruit? Wie woont daar? Je komt er allemaal achter samen met schaatsers.

Dit weekend zijn ze te zien in Rotterdam, daarna nog in Den Bosch, Amsterdam en in Maastricht.

  • Enthousiast geworden? Klik hier

Nog meer uitjes?

Met de VriendenLoterij VIP-kaart krijg je bij veel leuke uitjes korting op je entree, of mag je zelfs gratis naar binnen. Er zijn maar liefst 125 musea en parken aangesloten bij de VriendenLoterij.