Picknick crudité met basilicummayo

Vandaag maakt Bibi een lekker frisse crudité. Dit zijn rauwe groenten met een heerlijk dipsausje. Bibi maakt hiervoor zelf basilicummayonaise! Naast dat een crudité heel lekker en makkelijk te maken is, ziet het er ook nog eens heel gezellig uit. Leuk voor op de kersttafel!

Ingrediënten

  • 10 snackkomkommers, verticaal gehalveerd
  • bos radijsjes (het liefst witpuntradijzen of andere soorten radijs)
  • 300 gram groene asperges (geblancheerd)
  • 300 gram (gekleurde) wortels, verticaal gehalveerd (het liefst kleine)
  • 4 stronkjes roodlof

Voor de basilicummayo

  • 2 eidooiers (op kamertemperatuur)
  • 1 el citroensap
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 1 flinke bos basilicum

Bereiding

Snijd de groenten en leg ze op een groot bord. Zorg ervoor dat de groenten per soort een beetje bij elkaar liggen. 

De mayo kun je in de staafmixer maken. Lekker snel én makkelijk! Giet de eidooiers samen met het citroensap in een hoge beker. Zet de staafmixer op de beker en zet aan, maar hou de staafmixer nog stil. Schenk vervolgens heel voorzichtig de olie erbij terwijl je blijft mixen en beweeg de staafmixer nu omhoog en omlaag. Langzaamaan zul je zien dat het steeds meer verandert in dikke mayonaise. Voeg, zodra je dit ziet gebeuren ook de basilicum toe en mix nog eens. Voeg een klein scheutje water toe als de mayonaise te dik wordt en breng op smaak met zout en peper.

Doe de mayonaise op de gesneden groenten.