Prik met een vork gaatjes in de verpakking van de pomtayer. Leg deze in een vergiet in de gootsteen en laat het ontdooien. Doe dit een nacht van tevoren!
Kook het zoutvlees in een pan met ruim water. Haal het vlees uit het water zodra het kookt en snijd het daarna in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
Marineer de kip met de rum, sojasaus, zwarte peper, kippenbouillon, een snufje zout, knoflookpoeder en de verkruimelde maggiblokjes en leg de kip apart. Snijd ondertussen de ui, knoflook, tomaten en bleekselderij.
Verhit in een ruime wok of hapjespan een beetje olie en bak de kip en het zoutvlees goudbruin. Haal ze daarna uit de pan en leg ze apart. Fruit de ui en de knoflook aan in dezelfde wok met een beetje olie, zo krijgt het extra veel smaak. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer het geheel rustig door. Voeg daarna ook de tomaten toe met een kopje water. Doe de kip en zoutvlees weer in de wok. Leg een deksel op de pan en laat ongeveer 25 minuten sudderen.
Verwarm de oven op 175 °C. Vet een ovenschaal in en verdeel eerst de kip en het zoutvlees in de ovenschaal. De saus moet nog in de wok blijven.
Doe de uitgelekte pomtayer bij de saus in de wok en voeg ook de mosterd en de selderij toe. Kook dit op laag vuur voor ongeveer 10 minuten. Roer het ondertussen goed door. Schep de pomtayer over de kip. Bak de pom in 1 uur gaar in de oven.
Serveer met verse kruidenrijst. Wij kruiden het met verse bieslook en platte peterselie. Ook lekker is om er wat gefrituurde uitjes aan toe te voegen. En, voor wat extra groenten, gebakken baby paksoi. Dit recept zal zeker een succes zijn op de kersttafel!