Dutch baby met fruit

Vandaag maken we Dutch Baby! De naam voor dit zoete gerecht is eigenlijk een beetje gek. ‘Dutch’ betekent natuurlijk Nederlands, maar het recept komt oorspronkelijk uit Amerika. Een Dutch Baby is een combinatie van een soufflé en een pannenkoek, ideaal voor bij het kerstontbijt. Het recept is van televisie-kok Miljuschka. We serveren het met vers fruit, maar hier kun je je eigen fantasie ook in vrijlaten. Maak er vooral een feestje van!

Ingrediënten 

  • 60 gr bloem
  • 125 ml volle melk
  • 2 grote eieren
  • 2 el suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 1/2 tl zout
  • 2 el ongezouten boter

Om te serveren

  • Poedersuiker
  • Ahornsiroop
  • Jam
  • Vers fruit

Bereiding 

Begin met het voorverwarmen van de oven op 220ËšC. Doe dit met de pan in de oven zodat ook deze mee verwarmd.

Vervolgens ga je verder met het beslag. Hiervoor doe je de bloem, melk, eieren, suiker, vanille en zout in een blender. Draai alle ingrediënten kort om het vervolgens goed te mengen. Laat daarna het beslag voor 10-15 minuten staan in de blender. Dit zorgt ervoor dat de bloem de vloeistof kan absorberen.

Zodra de oven en je pan goed heet zijn, haal je de pan eruit. Doe hier de boter in en draai de pan even om zodat de hele pan goed bedekt is met boter. Pak het beslag er weer bij wat even heeft gerust. Doe het beslag in de pan en zet de pan weer terug in de oven. Zorg ervoor dat je dit alles snel doet! De pan mag namelijk niet te veel afkoelen.

Vervolgens bak je de Dutch Baby pannenkoek tot deze luchtig en bruin is. De randen zullen flink omhoog komen en de randen worden donker bruin. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Wanneer de pannenkoek mooi bruin is gekleurd haal je deze uit de oven. Serveer dan de Dutch Baby met vers fruit, poedersuiker, jam en wat ahornsiroop naar smaak. Maar hierin kun je ook je eigen creativiteit gebruiken en je kunt deze heerlijke Dutch Baby met verschillende ingrediënten garneren. Maak er je eigen feestje van, en al helemaal voor de kerst!