En we maken er een blini-feestje van met veel verschillende toppings. Zo sluiten we het jaar feestelijk en vooral smakelijk af!
Voor de blini
Toppings
Voor het maken van de blini begin je met het zeven van het boekweitmeel, de bloem en het bakpoeder. Doe dit boven een grote kom. Vervolgens roer je de gist door de melk en klop je ook de eidooier erdoor. Laat het heel eventjes rusten en voeg dan het gistmengsel aan de bloem toe. Klop daarna het geheel tot een glad beslag. Pak nu het overgebleven eiwit erbij. Dit klop je totdat je stijve pieken kan maken. Meng dan ook het eiwit voorzichtig door het beslag.
Nu gaan we de blini bakken. Verhit hiervoor de boter in een koekenpan. Vervolgens voeg je het beslag toe met een eetlepel, met zolang tot de bodem met een dunne laag is bedekt. Bak dan de blini tot de bovenkant belletjes vertoont. Als je belletjes ziet draai je de blini om en bak je de andere kant.
Bak net zoveel blini tot je geen beslag meer hebt. Daarna kun je beginnen met het serveren van de blini party! Serveer iedere blini met toppings naar keus. Dit kan met gerookte zalm, cream cheese en komkommer of een topping van zalmeitjes met tuinkers. En wat ook heel lekker is een blini met blauwe kaas met peer, afgemaakt met gehakte walnoten. Super lekker en feestelijk! En om het nog feestelijker te maken, serveer de blini’s met (non-alcohol)bubbels, perfect voor oud en nieuw!