Geld

Waar valt op 1 januari de PostcodeKanjer?

We dromen er allemaal wel van: die grote rode verlichte truck met een miljoenenbedrag die bij jou de straat in rijdt... op 1 januari kan die droom uitkomen. Op 1 januari valt De PostcodeKanjer namelijk weer ergens in Nederland! Wat zou jij doen als die op jouw postcode valt?

Het is bijna weer zover: de PostcodeKanjer van de Postcode Loterij. Dit jaar met een prijzenpot van maar liefst 58,9 miljoen euro. Het is de hoogste Kanjer ooit! Maar op welke postcode die dit jaar valt... dat is nog even afwachten.  

Hoe werkt de PostcodeKanjer?

De PostcodeKanjer valt ieder jaar op een postcode in Nederland. Hierbij wordt de helft van het bedrag verdeeld onder alle deelnemers met de winnende postcode. Dit is de combinatie van de juiste cijfers én letters. De andere helft van het bedrag wordt verdeeld onder alle overige deelnemers in de winnende wijk. Hierbij gaat het om de vier cijfers van de postcode.  

De verdeling van de miljoenen gebeurt op basis van de in 2022 opgebouwde Kanjerpunten. Hoe langer een lot meespeelt gedurende een jaar, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. 

Wat als de PostcodeKanjer in jouw wijk valt?

Het zal je maar overkomen: de PostcodeKanjer valt in jouw wijk. In één klap ben je stinkend rijk en staat er een enorm geldbedrag op je rekening. Maar wat doe je ermee? Koop je een spiksplinternieuwe auto, maak je een droomreis naar Hawaii of ga je toch voor die droomvilla in het Gooi?  
 
Als gelukkige winnaar zijn er vele keuzes te maken en dan kan wat advies toch goed van pas komen. De podcast ‘Stel je wint de loterij’ kan een helpende hand bieden. In de podcast zijn zes winnaars van de Postcode Loterij aan het woord en delen hun ervaringen en tips. Ook geeft Bea Post advies aan de winnaars met haar jarenlange ervaring als prijswinnaarbegeleider.  

Ben jij benieuwd naar alle verhalen?

De podcast ‘Stel Je Wint de Loterij’ is te beluisteren op jouw favoriete podcastkanalen zoals Spotify en Apple Music.