Gezondheid

Droge en doffe huid door de overgang? Hetty heeft de oplossing!

Nooit een vuiltje aan de lucht, maar tijdens de overgang opeens een doffe en droge huid? Je kan er dan opeens last van krijgen. We worden allemaal ouder en vroeg of laat zullen we toch de overgang ingaan. Wat kunnen we dan doen om onze huid goed te onderhouden?

Gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur, van Krachtvoer voor Vrouwen, heeft handige tips zodat jij jouw huid goed kan verzorgen en hier geen last van krijgt.

Wat gebeurt er tijdens de overgang?

Oestrogeen is een belangrijk hormoon voor je huid. Het houdt deze soepel en elastisch en ze zorgt ervoor dat je vocht goed kan vasthouden. Wanneer je in de overgang bent, en vooral wanneer je al wat verder erin zit, dan kan je veranderingen merken aan je huid. Je huid kan dunner worden, maar het kan er ook doffer en droger uit komen te zien. Maar, niet getreurd. Met wat extra aandacht blijft jouw huid stralen én Hetty heeft de beste tips!  

Voed je huid

Je huid goed voeden, is onwijs belangrijk. En dan vooral van binnenuit! Door slim te eten kan je je huid voeden en ga je de droge lijntjes en rimpels tegen. Denk aan goede vetzuren en alle felgekleurde groenten en fruit. Daar zitten veel antioxidanten in die je huid beschermen. En, vergeet niet voldoende te drinken!  

Scrubben en peelen

Je huid extra goed onderhouden? Begin met scrubben. Door te scrubben haal je het bovenste laagje met dode huidcellen weg. Zo zorg je voor een betere doorbloeding, waardoor je huid meteen meer gaat stralen. Gebruik bijvoorbeeld één à twee keer per week een peeling met fruitzuren. Je huid wordt er zijdezacht van!  

Smeren, smeren, smeren

Heb je een droge huid, dan is smeren altijd een goed idee. Ga voor een olie van amandel, rozebottel of avocado: heel geschikt voor een extreem droge huid. Weet je nou niet precies wat bij jou past? Vraag een schoonheidsspecialiste om raad.  

Beschermen

De laatste stap: beschermen! Het is in de zomer én in de winter superbelangrijk om je huid te beschermen tegen uv-straling. Gebruik elke dag factor 50, zo voorkom je huidschade en blijft je lekker mooi stralen.  

Wil je meer tips? Kijk hieronder de video van Hetty, waarin ze nog meer vertelt over wat jij voor jouw huid kan doen.