Entertainment

Dit zijn de nieuwe castleden in Disney’s 'AIDA’

Vandaag zijn er drie nieuwe namen bekend gemaakt die een rol zullen spelen in de Disney-musical: ‘AIDA’. Producent Stage Entertainment Nederland heeft laten weten dat Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker zich bij de cast mogen voegen. Naast de eerder bekendgemaakte namen Gaia Aikman, April Darby en Naidjim Severina mogen zij in Disney’s 'AIDA’ stralen. De musical is vanaf april 2023 te zien in het AFAS circustheater in Scheveningen.

Disney’s 'AIDA’ vertelt het meeslepende verhaal van twee geliefden uit twee vijandige volken. De geliefden, Aida en Radames, worden verscheurd tussen trouw aan hun land én aan elkaar. De musical is een samenwerking tussen Elton John en Tim Rice. De zanger en tekstschrijver lieten zich inspireren door de gelijknamige opera uit 1871 van de Italiaanse componist Giuseppe Verdi. Daar zijn onder andere de prachtige nummers ‘Ergens in de sterren’, ‘Te ver gegaan’ en ‘Vergeet hem’ ontstaan.

Wie zijn de nieuwe castleden?

Stage Entertainment Nederland heeft op deze maandag bekend gemaakt dat Joanne Telesford, Qshans Thode en Robin van den Akker een rol hebben in ‘Disney’s AIDA’. Maar wie zijn deze acteurs en actrice?

Joanne Telesford

Actrice Joanne Telesford is momenteel druk bezig met de theaterkomedie ‘Girls on Fire’. Ze mag in ‘AIDA’ de rol van Kandake spelen, de krijgskoningin van Nubië. Ze vindt het fantastisch dat ze in deze musical mag spelen, vooral in deze vernieuwde versie van de musical. Haar rol, de moeder van Aida Kandake, heeft een invloedrijke kracht. Joanne heeft al meerdere producties op haar naam staan. Ze was te zien in ‘Disney’s The Lion King’, ‘Tarzan’ en ‘Hairspray’. Daarnaast werd Joanne ook nog genomineerd voor een Musical Award voor haar vertolking van Winnie Mandela in de show ‘Amandla! Mandela’.

Qshans Thode

Acteur Qshans Thode mag de rol van Mereb spelen, de Nubische bediende van Radames. Qshans Thode heeft al in een eerdere Disney productie mogen spelen, namelijk ‘Disney’s The Lion King’. Daarnaast maakte Qshans ook deel uit van de crew van de musicals ‘Sister Act’, ‘Mamma Mia!’ en ‘TINA – De Tina Turner musical’. Hij was ook understudy voor verschillende, andere rollen. Hij heeft altijd gedroomd om in de musical 'Aida' te mogen spelen. Hij is echt voor deze rol gegaan en is trots dat hij dit mag doen.

Robin van den Akker

De rol van Zoser, de vader van Radames en de hoogste Egyptische minister, wordt vertolkt door de acteur Robin van den Akker. Op dit moment is Robin te zien in de muzikale theatervoorstelling ‘Het Feest van Tante Rita’, maar hij heeft al in veel andere musicals mogen schitteren. Én Robin heeft in de originele versie van Disney’s 'AIDA’ uit 2001 mogen spelen. Verder was hij te zien in de musical ‘My Fair Lady’, ‘Evita’ en ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. In deze vernieuwde versie van ‘AIDA’ speelt Robin een gemenere rol, als vader van Radames. Daar heeft hij enorm veel zin in!

‘Disney’s AIDA’, meest iconische musical uit de musicalhistorie

De musical over dit tijdloze liefdesverhaal is geschreven door David Hendy Hwang en wordt geregisseerd door Schele Williams. Samen met de choreografie van creative director Darrell Grand Moultrie, het decor en de kostuums van ontwerper Bob Crowley en het muzikale team wat onder andere wordt geleid door supervisor Clement Ishmael wordt deze vernieuwde show opnieuw een onvergetelijk spektakel voor het publiek.

De musical ‘AIDA’ ging in 2000 in première op Broadway en won in dat jaar al vele prijzen, zoals een Grammy Award voor het beste muziekshowalbum. Ook werd de musical genomineerd voor vijf Tony Award en won hiervan vier. Hiermee behoort ‘AIDA’ dan ook tot de meest iconische muzikale show uit de musicalhistorie.

De musical ging een jaar later, in oktober 2001, ook in het Circustheater in Scheveningen in première en was tot 2003 in Nederland te zien. Inmiddels is de musical in twintig landen te zien geweest en vertaalt in veertien talen. Dit voorjaar zal de musical weer te bewonderen zijn in het Nederlandse Circustheater. Menig musicalliefhebber zal dan ook hun hart kunnen ophalen bij deze vernieuwde en spectaculaire musical van ‘Disney’s AIDA’.

Bron foto: Stage Entertainment