Entertainment

Zin in een musicalavond? Dat kan gewoon vanaf de bank! 

Ben je een groot musicalfan? En ga je het liefst elke week naar het theater om een musical te bewonderen? Entertainmentdeskundige Eline de Ruig snapt je helemaal. Helaas is elke week naar het theater gaan niet altijd even realistisch, daarom heeft Eline de perfecte oplossing: musicalfilms!  

Van een verfilming van een musical, tot de originele musical op film of gewoon een heerlijke film met muziek en dans. Eline heeft alle musicalfilms talloze keren bekeken en deelt haar favorieten met ons.  

The Prom 

De musical ‘The Prom’ is momenteel te zien in de Nederlandse theaters, maar wisten jullie dat de musical ook verfilmd is onder dezelfde titel? ‘The Prom’ gaat over een aantal verloren en ongelukkige broadwaysterren die de bol op z’n kop zetten in een klein traditioneel dorpje. Dit alles om ervoor te zorgen dat een homoseksuele tiener samen met haar vriendin naar het promgala kan. 

De film is te zien op Netflix en is een enorm succes. Met niemand minder dan (musical)film-godin Meryl Streep. Maar ook Nicole Kidman en James Corden.    

Hamilton 

Hamilton’ is wereldwijd een langlopende en succesvolle musical. De musical heeft een bijzonder en heel ander verhaal dan de meeste musicals. Het vertelt namelijk het verhaal van Alexander Hamilton; een immigrant uit het Caribisch gebied die betrokken was bij de Amerikaanse Revolutie, meeschreef aan de grondwet én de eerste Minister van Financiën werd van het net opgerichte Verenigde Staten.  

Het bijzondere is dat de witte Founding Fathers gespeeld worden door acteurs van kleur, waardoor ‘Hamilton’ wordt gezien als een krachtig verhaal voor immigranten en diversiteit. Daarnaast bevat de musical veel rapmuziek wat natuurlijk ook net even wat anders is. Op Disney+ zie je de musical op Broadway, dus zo heb je die Broadway ervaring gewoon op de bank.

Newsies

De musical ‘Newsies’ gaat over een uitgever die nieuwe regels opstelt wat het voor jonge krantenverkopers moeilijker maakt om geld te verdienen. Jack “Cowboy” Kelly gaat samen met zijn vrienden David en Les Jacobs hiertegen in opstand om voor hun eigen rechten op te komen.  

Op Disney+ kun je zowel de film uit 1992 als de musical uit 2017 zien.     

La La Land 

De echte musicalfans hebben waarschijnlijk deze film allang gezien: ‘La La Land’. In de film zien we hoe de hardwerkende jazzpianist Seb en aspirant-actrice Mia verliefd op elkaar worden. De twee proberen elkaar te steunen in het verwezenlijken van hun ambities en dromen.  

De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Ryan Gosling en Emma Stone. De film kun je via Videoland (nog een keer) bekijken.

Mamma Mia! 

Mamma Mia!’ is ook zo’n echte musicalfilm klassieker die je eigenlijk al gezien moet hebben. In de eerste film zien we hoe Sophie drie mannen uitnodigt op haar bruiloft. Alle drie de mannen hebben haar moeder gekend en Sophie hoopt zo te achterhalen wie haar vader is. In deel twee zien we moeder Donna in haar jongere jaren en zien we hoe ze Sophie’s vader ontmoet.  

Geniet van de beste ABBA hits en het prachtige zonnige eiland. Met onder andere Meryl Streep, Amanda Seyfried, Lily James en Collin Firth. Deel één is te zien op Netflix en het tweede deel op Prime Video

De Zevende Hemel 

Een musicalfilm van eigen bodem meer wat voor jou? Dan moet je ‘De Zevende Hemel’ echt kijken. Maria en haar man Max zijn eigenaren van een Italiaans familierestaurant: De Zevende Hemel. Wanneer Maria ontdekt dat ze ziek is wil ze haar man, kinderen en hun partners voor de laatste keer harmonieus om haar heen hebben. Met misschien wel één van Nederlands beste musicalster: Noortje Herlaar. Bekijk de musicalfilm via Videoland.  

En voor de echte Nederlandse musicalfilms, dan is er goed nieuws. Want na jaren wachten zal eind dit jaar ‘Net Als In De Film’ verschijnen. Eindelijk weer een musicalfilm van eigen bodem! En ook weer met Noortje Herlaar.     

Bekijk Eline's tips in de video hieronder.