Gezondheid

Zingeving kan je leren, met deze 3 tips

Wat is nou echt belangrijk in jouw leven? Wat zijn de normen en waarden waar jij waarde aan hecht? Daar heb je vast wel eens over nagedacht. En, naarmate je ouder wordt, denk je daar misschien steeds vaker over na. Met een mooi woord noem je dat: zingeving. En, hoe je dit als jouw voordeel kan gebruiken, leggen wij je uit!

Wat is zingeving nou precies? En hoe gebruik je het in het dagelijks leven? Gezondheidsdeskundige Hetty Crèvecoeur, van Krachtvoer Voor Vrouwen, weet raad.

Zingeving

Je denkt misschien bij het woord 'zingeving' als eerste aan zweverigheid of zitten op een matje met je ogen gesloten, nadenkend over het universum. Niets is minder waar! Zingeving gaat over de dingen die jij écht belangrijk vindt, die voor jou het leven de moeite waard maken. Zingeving is daarom ook voor iedereen anders. Als je zinvolle dingen doet voor jezelf, in je werk of privé, dan geeft dat glans aan je leven. Daar wordt je toch blij van? 

De overgang is een mooi moment om even stil te staan bij jezelf. Je lichaam verandert, jij verandert, en daardoor ook de dingen die jij leuk vindt of waar je waarde aan hecht. Wat wil je en wie ben je precies? 

Hetty heeft hieronder drie leuke tips voor je, om mee aan de slag te gaan. Krijg inzicht in jouw normen en waarden, liefde voor het leven en zorg in een handomdraai ervoor dat je leeft voor wat jij écht belangrijk vindt.