Beauty

Skin brushing: zo borstel je je haar, oh nee, huid! 

Het is helemaal hot en happening onder de beautygoeroes: je huid borstelen. Ja, je hoort het goed; niet je haar maar je huid borstelen. Met deze nieuwe hippe techniek, wordt je huid gladder dan ooit tevoren.  

Onze beautyexpert Maaike Dorsteen is al groot fan van het zogenaamde skin brushing, want het heeft enorm veel voordelen voor je huid. Zij legt je uit hoe dit werkt! 

Je huid verbeteren met borstelen 

Deze vrij nieuwe beautytechniek, skin brushing, is enorm effectief als het gaat om het verbeteren van je huid. Met skin brushing geef je een boost aan je bloedcirculatie en lymfestelsel. Het stimuleren van je bloedcirculatie zorgt ervoor dat er nieuwe huidcellen gevormd kunnen worden. Hierdoor kan je huid zichzelf sneller en beter herstellen en beschermen. Het stimuleren van het lymfestelsel is essentieel als het gaat om afvalstoffen en vocht af te voeren.  

Het borstelen van je huid vermindert daarnaast cellulitis en vermindert opgezwollen lichaamsdelen. Daarbij is het ook nog eens de beste en meest effectieve manier van exfoliëren. Je huid zal stralen en zacht aanvoelen als nooit tevoren.  

Waar moet je opletten?  

Het borstelen van je huid moet je zo’n één tot twee keer week doen. Zo zal de werking het best zijn werk doen. Maar, sla niet door. Want het is niet goed om meer dan twee keer per week je huid te borstelen. Net zoals bij het scrubben van je huid, haal je met het skin brushing de dode huidcellen weg. Maar als je het te vaak doet, beschadig je je huidlaag eronder ook. En dat wil je niet! 

Skin brushing wordt ook wel droogborstelen genoemd. En de naam zegt het al: borstel je huid als het droog is. Het beste is om je huid te borstelen voordat je gaat douchen in de ochtend. Het borstelen van je huid, moet wel met een speciale borstel gedaan worden. Dus pak niet zomaar een borstel erbij.  

Hoe werkt het?  

Mocht je last hebben van een droge of schilferige huid, dan kun je als eerste stap je huid een beetje insmeren met wat olie. Zo zal de borstel makkelijker over je huid glijden en voelt het minder droog aan. Bij skin brushing werk je altijd van onder naar boven. En let op dat je altijd richting je hart borstelt.  

Begin bij je enkels en werk je weg naar boven door draaiende bewegingen te maken met de borstel. Je mag best wel wat kracht uitoefenen. Voel goed aan wat jouw huid fijn vindt. Forceer niks. Je kunt eigenlijk je hele lichaam borstelen. Let bijvoorbeeld bij de armen op dat je huid daar wat dunner is, dus oefen daar iets minder kracht uit dan bij je bovenbenen. Je lichaam kun je borstelen, maar je gezicht niet!  

Benieuwd hoe het skin brushing in zijn werk gaat? Kijk dan de video hieronder waar Maaike alles stap voor stap nog eens uitlegt en laat zien.