Cultuur

Het Internationaal Film Festival Rotterdam 2023 gaat van start

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat vandaag van start. Het evenement waarbij films centraal staan vindt alweer voor de 52ste keer plaats. De officiële selectie van het festival bevat dit jaar ongeveer 430 lange, middellange en korte films.  

Bij Koffietijd gaan we in gesprek met artistiek directeur Vanja Kaludjercic en documentairemaker Laura Stek, die met haar film Vluchtval op het festival te zien is.  

IFFR als vanouds 

Sinds Vanja Kaludjercic directeur is geworden van IFFR, heeft corona roet in het eten gegooid. De afgelopen twee edities vonden dan ook online plaats. Dit jaar is het festival weer terug zoals we het gewend zijn. Door middel van films daagt IFFR iedereen uit om op hun eigen wereldbeeld en op elkaar te reflecteren. Het International Film Festival Rotterdam is een veilige haven met een grote diversiteit aan verhalen, stijlen en audiovisuele vormen waar filmliefhebbers en filmmakers samen komen.   

Vluchtval 

Een van de films op IFFR is Vluchtval van Laura Stek. Het is een korte documentaire waarin twee hoofdpersonen centraal staan, de 90-jarige dichter Jana Beranová en de 27-jarige freerunner Abdallah Marega. Beide personages vertellen het verhaal van vallen en opstaan. Bij Jana uit zich dat in woorden en bij Abdallah in beweging.  

De documentaire Vluchtval is te zien op vrijdag 27 januari op het IFFR. Het hele festival duurt nog tot 5 februari en met de VriendenLoterij VIP-KAART kan je gratis een film bezoeken.

Bron foto: Jan de Groen