Gezin

Ga jij je bad schoonmaken? Dit is volgens Marja dé gouden tip!

Karnemelk is niet alleen goed voor je gezondheid, het blijkt ook een uitstekend middel te zijn om je bad mee schoon te maken!

Onze schoonmaakdiva Marja Middeldorp, van Schoonmaken met Marja, gebruikt het maar al te graag. En in combinatie met soda, heb jij straks een brandend schoon bad. Zo is dat rotklusje binnen mum van tijd gepiept. 

Zoals mijn moeder

Laat de allesreiniger en chloor maar in de kast staan. Marja doet het namelijk liever op de ouderwetse manier. "Zoals mijn moeder het me geleerd heeft: met soda en karnemelk!" Het werkt niet alleen goed, het is ook een stuk milieuvriendelijker én het bespaart je een hoop geld.

Slokje karnemelk 

Karnemelk drinken we natuurlijk graag, althans de meesten van ons. Maar waarom drinken we het zo graag? Ik persoonlijk vind het heel erg lekker, maar er is nog een andere reden. Onze ouders zeiden vroeger altijd al: "Drink je glas karnemelk op, het is goed voor je want het is bloedzuiverend!" En dat is me altijd bijgebleven. Daarom drink ik tot op de dag van vandaag regelmatig een glas karnemelk.

En wat blijkt, daar waar het goed is voor ons is het ook goed voor de schoonmaak. Het is bovendien een vriendelijke oplossing en in dit geval wordt je bad er prachtig schoon van. Dus doe wat karnemelk op een doekje en dep daarmee je badkuip in. En als je dan toch lekker bezig bent neem je af en toe ook nog een lekker een slokje! Vervolgens laten intrekken, ik doe dat meestal een 15 minuten tot een half uur en met heet water afspoelen. Bij het afspoelen gebruik ik een schone afwasborstel die ik hiervoor in mijn mandje heb liggen. Je zult zien het bad blinkt je tegemoet! Nadrogen met een schone doek zodat het extra mooi glimt.

Krachtpatser voor je afvoer

Dan het óh zo vervelende doucheputje. Daar gaat letterlijk alles doorheen, dus dat kan heel vies en vettig worden. Vooral vettig door al onze zeepproducten, zoals douchegel, shampoo, noem maar op! Daar is die oude vertrouwde soda dan wer heel erg goed voor. Dus, eens in de een of twee weken - afhankelijk van hoeveel mensen er in je huis leven - maak ik die goed schoon met fijne soda.

Ik strooi wat soda in én op het badputje en gebruik vervolgens kokend water om na te spoelen. Die afwasborstel komt ook hier goed van pas, dan blijven je handen ver genoeg verwijderd van dat hete water. Je afvoer zal je heel erg dankbaar zijn!

Zo, nu kun je weer volop genieten van je mooie, schone bad én van een ontspannen avondje poedelen!