Geld

Nieuwe Samsung S23 serie: 3 verschillende toptoestellen

Op 1 februari presenteerde Samsung haar nieuwe reeks topsmartphones: de nieuwe Samsung S23 serie. Deze serie bestaat weer uit drie verschillende smartphones.

Alle drie toptoestellen, maar wel in verschillende gradaties. We bespreken de drie toestel in de nieuwe Samsung S23 serie en de belangrijkste verschillen ertussen.

Samsung Galaxy S23

Ten eerste is er natuurlijk het standaardmodel: de Samsung Galaxy S23. Dit is het kleinste toestel in de Samsung S23 serie met zijn AMOLED-scherm van 6,1 inch. Dit scherm met hoge verversingssnelheid van 120 Hz doet het uitstekend in fel zonlicht door verbeteringen op het gebied van piekhelderheid. Net als de andere toestellen in de nieuwe serie, is de Samsung Galaxy S23 gezegend met de allerbeste processor die er momenteel bestaat voor smartphones: de superkrachtige en zuinige Snapdragon 8 Gen 2 chips van gerenommeerd fabrikant Qualcomm.

Daarnaast heeft het toestel onder de motorkap 8 GB intern geheugen dat extra zuinig werkt en een accu van 3.900 mAh. Qua camera’s is het standaardmodel van de S23 serie voorzien van een 50 MP hoofdcamera, een ultragroothoeklens van 12 MP en een telelens van 10 MP. De selfiecamera is 12 MP en filmt ook met 60 beelden per seconde. De standaard opslagcapaciteit van deze telefoon is 128 GB, maar je kunt ook een exemplaar kopen met 256 GB.

Samsung Galaxy S23 Plus

Wil je graag een groter scherm omdat je 6,1 inch wat al te bescheiden vindt? Kijk dan naar de nieuwe Samsung Galaxy S23 Plus (oftwel S23+). Qua specificaties lijkt dit toestel op het standaardmodel, maar dan wel met een groot display van 6,6 inch voor extra kijk- en gebruikscomfort. De camera’s, processor en het interne geheugen zijn verder hetzelfde als bij de ‘gewone’ S23.

De accu van de S23 Plus is wél fors groter: 4.700 mAh. Ook kan hij met een hoger wattage snelladen (45W in plaats van 25W), maar net als bij de andere toestellen moet wel zelf nog voor die oplader zorgen, want je krijgt hem er niet meer bij. De Samsung Galaxy S23+ heeft standaard een opslagcapaciteit van 256GB, maar voor wat extra koop je er ook een met 512 GB.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Het grote vlaggenschip van de nieuwe Samsung S23 serie is de Samsung Galaxy S23 Ultra. Deze superluxe smartphone heeft een extra groot display van 6,8 inch met een nóg hogere piekhelderheid en maximale resolutie. Daarnaast beschikt dit toestel over de S-Pen, een geïntegreerde stylus waarmee je extra dingen kunt doen op het display.

Maar, je kunt hem ook gebruiken als afstandsbediening voor het maken van foto’s of een PowerPointpresentatie. De S23 Ultra heeft een verbijsterende hoofdcamera van 200 MP plus is uitgerust met een extra periscooplens voor betere zoommogelijkheden. Verder is de telefoon voorzien van een forse accu van 5.000 mAh en heeft hij een standaard opslagcapaciteit van 256 GB. Maar je kunt er ook een kopen met 512 GB of 1 TB.

Uiteraard loopt de prijs van de toch al niet goedkope nieuwe toestellen op naar mate de specificaties dat ook doen. Wil je liever wat minder uitgeven aan je nieuwe telefoon, maar wil je toch iets met mooie specificaties? Kijk dan eens naar de Google Pixel 7 of de Google Pixel 7 Pro, die vooral verbazen door de bijzondere camerafuncties.