Entertainment

Het is vandaag vier jaar nadat Luke Perry plotseling overleed

Het is vandaag vier jaar geleden dat acteur Luke Perry is overleden. Hij is onder andere bekend van de series ‘Riverdale’ en ‘Beverly Hills, 90210’. Op 4 maart 2019 overleed hij plotseling aan een zwaar herseninfarct. Wie was Luke Perry precies? Laten we samen terugblikken op zijn leven en carrière.

Jongere jaren 

Luke Perry werd geboren op 11 oktober 1966 in Ohio, Amerika. Na de scheiding van zijn ouders werd hij opgevoed door zijn moeder Ann Bennet en stiefvader Steve Bennett, in een klein stadje in Ohio. Hij had een oudere broer Tom, een zusje Amy en stiefzus Emily waarmee hij is opgegroeid. Met zijn biologische vader had Luke ingewikkeld contact en hij richtte zich dan ook tot zijn stiefvader voor adviezen. Na het uitzitten van de middelbare school, zoals hij het beschreef, vertrok hij richting Hollywood. Hij trouwde in 1993 met actrice Rachel Sharp en zij kregen samen twee kinderen, een zoon Jack en een dochter Sophie. In 2003 ging het koppel uit elkaar en deelden ze voogdij over hun kinderen. 

Blinkende carrière met een abrupt einde 

Na drie jaar vol met afwijzingen landde Luke Perry in 1987 zijn eerste rol in de tv-drama ‘Loving’. Hiervoor verhuisde hij naar New York, waar hij later ook een rol speelde in de soap ‘Another World’. Een jaar later zou zijn carrière pas echt gaan ontplooien, toen hij de rol van ‘Dylan McKay’ kreeg in de tienerserie ‘Beverly Hills, 90210’. De serie werd een enorm succes en Luke kreeg steeds meer media-aandacht. Hij speelde in de serie een bad boy en viel bij veel dames goed in de smaak. Ook kun je hem kennen van de film ‘Buffy the Vampire Slayer’. Luke maakte later een korte uitstap naar toneel, maar keerde toch terug naar de wereld van films en series. Hij heeft heel wat tv- en filmwerk gedaan waar we hem nog altijd in kunnen bekijken. 

Wat recenter was Luke Perry te zien in de comedy ‘Good Intentions’, die uitkwam in 2010 en in 2013 in de film ‘Red Wing’. Na een aantal jaar landde hij ook weer een vaste rol in een televisieserie namelijk: ‘Riverdale’. Deze serie is gebaseerd op een reeks stripboeken genaamd ‘Jughead and Archie’. Hierin speelde hij ‘Fred Andrews’, de vader van een van de hoofdrolspelers. Uit deze serie moesten we hem helaas plotseling missen na zijn overlijden. Een groot gemis uit de acteerwereld die we niet snel zullen vergeten.