Cultuur

Duik in de wonderlijke wereld bij de 'Efteling: de tentoonstelling'

De Indische Waterlelies, Holle Bolle Gijs, Het Sprookjesbos, Fata Morgana en Villa Volta. Het is een kleine greep uit al het magische wat de afgelopen 70 jaar in attractiepark de Efteling de revue heeft gepasseerd. Vanaf morgen is deze rijke geschiedenis te bewonderen in de nieuwe tentoonstelling van het Noordbrabants Museum.

Van sportpark tot attractiepark  

In 1952 opende het park haar deuren als Sprookjesbos, maar is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een wereldberoemd attractiepark. De magische wereld van de Efteling is een echte publiekslieveling geworden. Zeventig jaar is een rijke geschiedenis, maar wist je dat het park eigenlijk nog ouder is? De Efteling is ooit als wandel- en sportpark begonnen, waar bezoekers konden ontspannen. Het park bestond uit één voetbalveld, twee oefenvelden en één speelweide. Na de oorlog werd besloten dat het gebied een echte trekpleister nodig had, waardoor het sportcomplex werd omgebouwd en uitgebreid. Er kwamen meerdere sportvelden, een vijver en wandelpaden bij. Als klapper op de vuurpijl volgde: het Sprookjesbos. De Efteling is geboren.

Stap in de wondere wereld van de Efteling

De groei van Sprookjesbos tot attractiepark is nu te zien in de nieuwe tentoonstelling in het Noordbrabants Museum. De conservatoren mochten in de schatkamers van het park duiken om de mooiste parels mee te nemen. Originele voorwerpen als de dansende rode schoentjes, de sprekende spiegel van sneeuwwitje en Holle Bolle Gijs zijn nu allemaal te bewonderen in het Noordbrabants museum.

Kun jij niet wachten om deze wonderlijke wereld in te duiken? Met je VriendenLoterij VIP-Kaart kun je de tentoonstelling t/m 21 gratis bezoeken.