Column

Dit is de reden waarom Isa Hoes zo krachtig gekleed is

Elke week tipt Nouveau hoofdredacteur Claudia Straatmans de leukste lifestyletips. Deze week gaat het niet alleen over lifestyle, maar ook over familie. Hartverwarmende acties van Bekende Vrouwen die aan rouwverwerking doen.    

Met deze foto’s herdenken Ellemieke Vermolen en Danielle Overmars hun stilgeboren zonen

Het begon afgelopen weekend met een ontroerende Instagramfoto van Danielle Oerlemans. Ze stond stil bij het overlijden twintig jaar geleden van haar stilgeboren zoontje Reinout. Tijdens de Baby Loss Awareness Week in 2018 zette Danielle zich al eens in om aandacht te creëren voor deze heftige gebeurtenis. Danielle’s foto kon op veel steun van andere bekende vrouwen rekenen, zoals Nicolette van Dam, Kim Feenstra.   

Rouw verwerken. Je kwetsbaarheid delen met de wereld. Dit helpt ook Ellemieke Vermolen in haar rouwproces. In haar boek ‘Kom weer in je kracht na verlies’ laat ze een aangrijpende foto van stilgeboren zoon Josha zien. We zijn er stil van.   

Toen ik je zag

Wie ook weet wat verlies is, is Isa Hoes. De première-avond deze week van haar levensverhaal ‘Toen ik je Zag” was een emotionele rollercoaster. Veel steun had ze aan haar beste vriendin Patty Zomer. Wij spraken Patty voorafgaand aan de première en hoorden meteen waarom ze Isa zo krachtig kleedt. 

Afscheid nemen

Afscheid nemen komt in alle families voor, in alle gelederen, in alle milieus. Dan heb ik het ook over dementie. Een ziekte die helaas steeds meer mensen treft. Helaas heb ik in mijn familie ook te maken met mensen met dementie. Een serie als Maud en Babs biedt mij troost. Vooral als ik zie hoe Rifka Lodeizen (dochter) en Loes Luca (moeder) met deze gemene ziekte worstelen. En ja, er komt een tweede serie. Met een hele toffe actrice die Kim van Kooten vervangt.

Lees ook deze hartverwarmende post over de familie van Bruce Willis.     

Genoeg te lachen

Gelukkig viel er deze week ook het nodige te lachen. Uiteraard met Chantal Janzen die de lach aan haar kont heeft hangen. Het is altijd zo heerlijk herkenbaar wat ze deelt. Lees mee hoe ze zoon James zijn bed uit ‘jaagt’ en daarna verzucht: ‘Oké, nu ben ik officieel mijn ouders geworden.’   

Koester je familie

Kortom: koester je familie, houd elkaar goed vast, deel je liefde, en maak samen mooie momenten. Een manier waarop is met elkander dit weekend een fijne wandeling maken. Tijdens het lopen hoef je elkaar niet aan te kijken waardoor je veel meer met elkaar durft te delen, ook de moeilijke onderwerpen. Ik kan niet meer zonder wandelen. Het is mijn grote lifesaver. En nu heb ik nog een wetenschappelijke reden ook.