Cultuur

Drie tips om de lente dit weekend goed in te luiden  

Afgelopen week is de meteorologische lente van start gegaan. Met af en toe en bui op de planning, laten we ons niet weerhouden van een mooie lentewandeling. De redactie van Koffietijd heeft drie tips op een rijtje gezet waarmee jij dit weekend kan genieten in de buitenlucht.  

Met de Vriendenloterij VIP-kaart kan je met korting of zelfs gratis de deur uit!  

Tassie

De naam verklapt het al een beetje: een tas(sie) vol met actieve en leuke gadgets. Met snacks, spelletjes en drankjes beleef je in Amsterdam, Utrecht, Groningen óf Rotterdam een leuke dag! Elke Tassie bevat een uitgebreide wandelroute waarmee je langs de leukste plekjes van de stad wandelt. Waar wacht je nog op? Wandelschoenen aan, zonnetje op je gezicht en gaan met die banaan!

Nieuwsgierig geworden naar een van de steden? Klik hier voor jouw Tassie.  

Nederlands openluchtmuseum

Nog niet genoeg gewandeld? In het Nederlands openluchtmuseum kan je ook terecht voor een wandeling door het park! Naast de mooie looproutes in het museum leer je tijdens de Groene Rondleiding alles over de natuur rondom het museum. Zo krijg je antwoorden op de vragen hoe de winter overgaat in de lente én hoe het zit met de bomen, tuinen en erven van het museum.  Zin in een actievere lentedag? Oefen dan je fotografie- en schilderkunsten in het museum.   

Benieuwd? Klik hier voor meer info!  

Forteiland pampus

Vaar dit weekend met de veerdienst naar Forteiland Pampus! Midden gelegen op het IJmeer ligt een prachtig fort met een rijke geschiedenis. De plek die vroeger diende als een bijzondere verdedigingslinie, is vandaag de dag open voor leuke rondleidingen. Hier leer je alles over dit speciale fort! Neem een kijkje bij de buiten expositie met prachtige foto’s of ga kies de belevingsroute over het verhaal van Pampus. Vervelen doe je hier zeker niet!  

Nieuwsgierig geworden? Druk nu op de knop.