Hobby

Op deze manier geef jij jouw lijstjes een persoonlijke touch

Wil jij je wanddecoratie nou een echte persoonlijke touch geven? Maak dan je fotolijstjes precies naar jouw smaak. Wat er dan ook in zit, het is altijd jouw eigen decoratie!

Hoe leuk is het, om een wandje helemaal jouw eigen wandje te maken? Iedereen heeft wel fotolijstjes hangen met persoonlijke foto’s of leuke kaartjes. Maak het éxtra leuk, door zelf je fotolijstjes te beschilderen. DIY-specialist Marrit de Lang laat jou zien hoe dat moet!

Wat heb je nodig?

  • Fotolijstjes
  • Verf
  • Kwasten
  • Tape

Kies leuke verfkleuren die je zelf mooi vindt en die goed passen bij je interieur en stijl. Ook kan je heel goed restjes muurverf of acrylverf opmaken, door ze te gebruiken voor je lijstjes. Past meteen bij je huis én dan hoef je die verf ook niet weg te gooien!  

Een extra tip: gebruik oude lijstjes, bijvoorbeeld van de kringloop. Of heb je wat lijstjes weggestopt omdat ze niet meer bij je interieur passen? Dan is dit de perfecte manier om ze op te pimpen!

Lijstjes schilderen

Het is leuk om verschillende lijstjes op te hangen in je huis. Dus, zorg ook voor verschillende ondergronden! Niet alle lijstjes hoef je een ondergrond te geven, soms is het ook leuk om die houten, originele kleur eronder te houden. Maar, wil je nou echt een kleurbommetje maken: schilder dan eerst je lijstje volledig in één kleur om een ondergrond te creëren.  

Wanneer het lijstje is opgedroogd, kies je een ander kleurtje waar je een patroon mee kan maken. Kies dan een patroontje die bij je past. Maak bijvoorbeeld kleine stipjes door elkaar heen, of kies voor dikke stippen naast elkaar.  
Maak je driehoekjes of streepjes? Gebruik dan de tape om te zorgen dat ze recht blijven. Je kan het zo gek niet bedenken, alle patronen zijn leuk!  

Creëer een supergezellige muur, met eigen creaties! Wil je zien hoe Marrit de lijstjes pimpt en wil je meer handige tips? Kijk dan die video hieronder.