Cultuur

Drie tips om dit weekend alles te leren over fotografie

Kan jij uren kijken naar mooie plaatjes? Of heb je altijd een voorliefde gehad voor fotografie? Pak dan je eigen camera erbij en duik dit weekend in de wereld van fotografie! De redactie van Koffietijd heeft drie tips op een rij gezet, waardoor jij dit weekend een flinke boost inspiratie krijgt.

En met de Vriendenloterij VIP-kaart kan je met korting of zelfs gratis naar de leukste fotomusea!  

Nederlands Fotomuseum

Aan de Oostkant van de Erasmusbrug in Rotterdam ligt het Nederlands Fotomuseum. Hier wordt het Nederlands fotografisch erfgoed tentoongesteld en beelden van de meest bekçnde fotografen gewaarborgd. De wereld van nu wordt gereflecteerd en in een actueel jasje gestoken door verschillende soorten plaatjes. Het museum bezit zo’n 130 archieven van Nederlandse fotografen, met in totaal wel meer dan 5,5 miljoen beelden bij elkaar.  

Tot 18 juni is het werk van de Nederlands-Kroatische kunstenaar Sanja Marušic te bewonderen. Haar allereerste solotentoonstelling 'Out of This World' is een ervaring die je meegemaakt moet hebben. Met de meest felgekleurde beelden en video’s laat ze het verhaal uit het leven van een jonge vrouw zien en toont ze haar veelzijdige kant als beeldkunstenaar.  

Benieuwd naar het Nationale Museum voor fotografie? Klik hier voor meer info.  

Foam fotografiemuseum

Nog niet zo bekend met de fotografiewereld? Dan is het Foam Fotografiemuseum in Amsterdam de perfecte plek voor jou! Foam staat bekend om zijn toegankelijkheid voor iedereen. Van de geschiedenis van fotografie tot docu’s en mode, bij Foam vind je alles. 

Het werk van Ernest Cole, een Zuid-Afrikaanse fotograaf, is tot 14 juli te aanschouwen in het fotografiemuseum. Cole maakte in levende lijven het apartheidsregime mee en riskeerde zijn eigen leven om het regime in Zuid-Afrika te fotograferen. In de tentoonstelling 'House of Bondage' worden nooit eerder gepubliceerde foto’s en contactafdrukken uit deze tijd laten zien.  

Nieuwsgierig geworden naar het werk van Ernest Cole? Klik hier!  

Fotomuseum Den Haag

Eind jaren 50 was het Kunstmuseum Den Haag het eerste museum in Nederland dat fotografie tentoonstelde. Door de hoeveelheid aan fotografie opende later in 2002 het Fotomuseum Den Haag ook zijn deuren, gelegen naast het Kunstmuseum. Hier stap je in een wereld vol kunstzinnige fotografie. Het museum biedt een plek waar je in alle rust verschillende kanten van het vak kan bewonderen en ontdekken.  

Tot 24 maart is de grootste overzichtstentoonstelling van Judith Joy Ross te zien. Judith is een bekende portretfotograaf uit Amerika. In haar tentoonstelling kan je haar portret werken bekijken, met wel meer dan 150 vintage prints bij elkaar.  

Zin in een dagje Den Haag? Neem een kijkje.