Crispy bloemkool

Zin in een vette hap maar dan net wat gezonder? Probeer eens deze heerlijke en gezonde snack! De crispy bloemkoolroosjes zijn gehuld in een knapperig jasje van broodkruim en worden geserveerd met een heerlijke frisse dip.

Ingrediënten

voor 4 personen

  • 1 bloemkool 
  • 200 gram panko broodkruim
  • 2 el gerookt paprikapoeder 
  • 1 tl chilipoeder 
  • ½ tl komijnpoeder 
  • ½ tl korianderpoeder 
  • 2 eieren  
  • 4 el Griekse yoghurt 
  • 2 el chipotle saus  
  • ½ rode kool 
  • sap van 1 citroen 
  • 4 volkoren tortilla's (medium)  
  • 1 avocado  
  • verse koriander 
  • bosui   

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een bakplaat met bakpapier klaar. Snijd de bloemkool in kleine roosjes van ongeveer dezelfde grootte (tip: gooi de bloemkoolbladeren niet weg, bewaar deze). Zet twee diepe borden klaar. Kluts in één bord de eitjes door elkaar. Meng in het andere bord de panko met de specerijen. Haal de bloemkoolroosjes eerst door het ei en vervolgens door het pankomengsel. Leg de gepaneerde bloemkoolroosjes vervolgens op, de met bakpapier beklede, bakplaat. Leg ook de bloemkoolbladeren op de bakplaat en besprenkel alles met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster de roosjes en bladeren in 30-45 minuten knapperig en goudbruin.  

Bereid het sausje door de yoghurt met de chipotle saus te mengen.  

Wat kan je verder maken met de bloemkoolroosjes?  

  1. Je kunt ervoor kiezen om de bloemkool als borrelsnack te serveren met wat verse koriander en de bosui. De bloemkool bladeren kun je er ook bij eten als een soort gezonde chips door deze bijvoorbeeld te dippen in de saus.    
  2. Je kunt er ook een avondmaaltijd van maken en de bloemkool vullen in een wrap. Snijd de rode kool fijn met een mandoline of gebruik een scherp mes. Voeg het citroensap toe met een snuf zout en kneed de rode kool met je handen een beetje fijn. Verwarm de tortilla in een droge koekenpan. Besmeer de tortilla met de saus en verdeel hier de rode kool over met een paar plakjes avocado. Leg hier een paar van de bloemkoolroosjes op en maak af met de koriander en bosui.  Vouw de tortilla dicht en serveer direct.  
Meer lekkere recepten