Extra:
Begin met het koken van de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard, dit duurt ongeveer 8 minuten.
Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer (dit kan gemakkelijk met een lepel) en snijd de komkommer in blokjes. Voeg de komkommer bij de azijn en zet apart. Dit kan trekken tijdens de rest van het kookproces.
Snipper de rode uien in kleine blokjes en rasp de gember en de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Fruit in een laagje olie de gesnipperde ui aan. Als deze glazig wordt, na ongeveer 3 minuten, voeg je de gember en de knoflook toe. Blijf dit goed door roeren en voeg vervolgens ook de laos toe. Later kunnen de tomatenblokjes toegevoegd worden.
Laat een paar minuten pruttelen en voeg vervolgens een klein scheutje water, het blaadje laurier, sambal, suiker en zout toe. Laat 10 minuten op laag vuur pruttelen.
Begin met het wassen van de sperziebonen en snijd de uiteinden van de boontjes af. Kook de boontjes 3 minuten in kokend water. Pel de knoflook. Verhit olie in een pan en roerbak de knoflook 1 minuut. Voeg vervolgens de boontjes toe en roerbak 3 minuten.
Voeg daarna ook kokosmelk toe en meng goed. Pel de eieren, toe deze aan de saus toe en laat nog 5 minuten door pruttelen. Serveer de sambal goreng telor met rijst en boontjes.