Beauty

De lente staat voor de deur: zo verzorg je je huid het best

Zo verzorg je je huid dit voorjaar Volgende week is het eindelijk zover: de lente begint! Een goed moment om je badkamerkastje in te duiken en je huidverzorgingsproducten onder de loep te nemen. Want, hoe verzorg je je huid nu het beste tijdens dit seizoen?

Beautyexpert Maaike Dorsteen vertelt je waar je op moet letten als het gaat om huidverzorging in dit voorjaar.  

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw: pak die SPF maar gauw 

In de lente laat de zon zich steeds vaker zien. Heel lekker natuurlijk, maar helaas niet al te goed voor je huid. Een goede SPF is eigenlijk heel het jaar door nodig, zo ook in de winter als je de zon amper ziet. Maar in de lente is het extra belangrijk om je SPF te dragen én te verhogen. In de winter is een SPF 15 voldoende, maar in de lente moet je zeker een SPF 30 smeren.  

Vergeet je nou je SPF altijd tijdens je huidverzorgingsroutine? Koop dan een dagcrème of foundation die al een SPF bevat. Genoeg producten die tegenwoordig een SPF bevatten.  

Wonderingrediënt: vitamine C 

Onze beautyexpert Maaike is een enorme fan van vitamine C. En volgens haar is dit hét ingrediënt - voornamelijk in serums – dat je heel het jaar door kunt gebruiken. Zo kun je een vitamine C serum in de winter gebruiken voor een extra glow. In de lente smeert Maaike een vitamine C serum om haar huid voor te bereiden op het pigmentseizoen.  

Pigment vlekken kunnen door ouderdom ontstaan en verergerd worden door de zon. Vitamine C heeft een oplichtend en egaliserend effect. Het kan dus pigmentvlekken verminderen. Dus mocht je nog een serum hebben staan met vitamine C erin, blijf deze dan zeker gebruiken.  

Van vet naar licht 

In de winter heeft je huid behoefte aan een volle en vette crème voor hydratatie, maar in de lente wil je daarentegen een lichtere crème gebruiken. Nog steeds is het belangrijk om je huid te blijven hydrateren, maar ga voor een luchtigere substantie.  

Vergeet je ogen niet 

De ogen zijn van die plekken in het gezicht die je vaak vergeet tijdens het insmeren met een SPF. Maar vergeet deze zeker niet! De huid rondom je ogen is erg dun en is dus erg gevoelig voor de zon. Het kan ook geen kwaad om je zonnebril eens vaker op te zetten. Dit beschermt niet allen je ogen, maar het zorgt er ook voor dat je niet zo met je ogen hoeft te knijpen. Want dat zorgt alleen maar voor rimpels en dat willen we natuurlijk niet.  

Als je toch bezig bent met je ogen, gebruik elke ochtend een lekkere hydraterende oogcrème in de lente.  

Benieuwd welke producten Maaike gebruikt? Kijk dan de video hieronder.