Vrije tijd

Tip van Marleen: hemels overnachten in historische kerken

Als iemand weet waar je bijzonder kunt overnachten, is het onze Marleen Brekelmans wel. Onze vrijetijdsexpert tipt regelmatig originele plekken om te bezoeken. En deze keer raadt ze een wel heel uniek concept aan: Heilige Nachten.

Zij maken het mogelijk om te overnachten in Nederlandse historische kerken en kloosters. Marleen neemt je graag mee!

Van authentiek naar modern

Van Friesland tot Brabant: via Heilige Nachten kan je logeren in religieus erfgoed in Nederland. Alle locaties hebben allen hun eigen stijl. Zo heb je oudere kerken waarbij je alle authenthieke kenmerken van de kerk nog te zien zijn. Maar ook zijn er opgeknapte en moderne varianten, waarin je comfortabeler kunt overnachten. Daarnaast kun je kiezen uit een twee, vier, vijf of zes persoonsverblijf.

Orgel en kerkbankjes

Marleen neemt ons mee naar twee locaties: de Pieter Stuyvesantkerk in Peperga en Kerkje 1621 in Hoornsterzwaag. De Pieter Stuyvesantkerk staat bekend om zijn authentieke elementen. Zo kan je bovenin de kerk een orgel bespelen of beneden op kerkbankjes zitten. Ook de zetel van de priester is prominent aanwezig. Bij aankomst lijkt het verblijf misschien luguber door de graven eromheen - die tevens ook in gebruik zijn. Maar wanneer je binnenkomt en de kroonluchters aanspringen, vergeet je deze (ook juist gave) omgeving al snel. Grote ramen, een mooi opgemaakt hemelbed en religieuze elementen. Het ziet er direct prachtig uit. Ben je benieuwd naar het hippe en moderne Kerkje 1621? Bekijk dan de onderstaande video. 

Hotspots in de buurt

Het Friese dorpje Peperga is erg klein, maar er is genoeg te doen in de omgeving. Zo kan je onder andere een Kasteel Olt Stoutenburgh bezoeken. Wanneer je daar langs gaat, word je waarschijnlijk verrast door het bijzondere gebouw. Het lijkt alsof je in een sprookje of in een fantasy film bent beland. Ook de leuke stad Steenwijk is in de buurt. Een stedentrip waar je gegarandeerd blij van wordt en Marleen daarom ook zeker tipt. Van een lunch bij Parkcafé De Theekoepel tot een bijzondere stadswandeling met gids. Op haar website Bijzonder Plekje, vertelt ze wat je daar allemaal kunt beleven