Broccolimerg met toast en peterseliesalade
(4 personen)
Kook de broccolisteel in een pan met gezouten water in ongeveer vijf minuten beetgaar.
Snijd de broccolisteel in de lengte om 4 gelijke stukken. Snijd het hart uit elk kwart en rooster deze harten in een droge koekenpan tot het zwartgeblakerd is.
Snijd de zwartgeblakerde broccoliharten in plakken en leg deze terug in de stukken steel.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de zuurdesem aan goudbruin. Bestrooi het brood met de fleur de sel.
Snijd de sjalot in fijne ringetjes en hak de kappertjes fijn. Meng in een kom de peterselieblaadjes, de sjalot, de overige olijfolie, de kappertjes en het citroensap. Breng dit mengsel op smaak met de fleur de sel en zwarte peper.
Verdeel de peterseliesalade over de toast en serveer het broccolimerg ernaast.
Groene salade met courgette, munt, pistache en peterselie
(4 personen)
Voor de salade:
Voor de peterseliesaus:
Salade:
Was de kruiden (bladpeterselie, munt) en de sla en dep ze droog.
Pluk de kruiden en sla grof en leg ze op een groot bord.
Bestrooi met de pistachenoten.
Snijd de courgette in dunne plakken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Leg de courgette op de salade.
Peterseliesaus:
Was en pluk de krulpeterselie. Doe samen met de zonnebloemolie in een blender of de beker van een staafmixer en mix tot een egale olie.
Giet de peterselie-olie door een fijne zeef boven een kom.
Meng het eiwit met de sushi-azijn in de blender en voeg terwijl de blender draait de peterselie-olie toe tot je een stevige mayonaise hebt.
Serveer de peterseliesaus naast de salade of eroverheen.