voor 4 personen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg de sjalotten met de paprika's, citroensap, kaneel en honing toe. Bak dit voor ongeveer 15 tot 20 minuten in ongeveer 40 mililiter op heel laag vuur. Voeg tijdens zout en peper naar smaak toe.
Pureer in de tussentijd de knoflook met de tijm, de rest van de olijfolie en de chilivlokken. Schaaf met een mandoline de courgette in de lengte in dunne plakken. Leg een groot vel filodeeg, of 2 iets overlappende kleine vellen, op bakpapier. Tip: bewaar de overige bladen ondertussen onder een theedoek. Bestrijk het vel met de eerder gemaakte knoflooktijmolie. Leg er weer filodeeg op en bestrijk weer met de knoflooktijmolie. Herhaal met de rest van de vellen. Bestrooi met het amandelmeel.
Draai vervolgens het deeg, met de amandelmeel bestrooide kant, om. Houd ongeveer 5 centimeter van de zijkanten vrij en leg de helft van de courgetteplakken langs 1 lange kant. Verdeel de helft van de kaasplakken erover, dan het sjalotmengsel, de rest van de plakken kaas en de rest van de courgette.
Vouw de zijkanten van het deeg naar binnen zodat deze over de vulling ligt. Rol vervolgens op in de lengte. Dit gaat het gemakkelijkste met het bakpapier. De bestrooide kant van de strudel ligt nu, doordat deze eerder is omgedraaid, naar boven.
Bestrijk de strudel met de rest van de knoflooktijmolie. Bestrooi eventueel met wat geraspte geitenkaas en tijm. Bak de strudel in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.