Voor 4 personen
Giet de 125 mililiter olijfolie in een maatbeker en voeg hier zowel de rasp van de citroen, als het sap van de citroen aan toe. Voeg vervolgens hier de rode chilivlokken aan toe en breng op smaak met zout en peper.
Fileer de vis. Dit kan je ook bij de visboer vragen indien je dit lastig vindt. Snijd de vis vervolgens in hapklare stukken. Breng de vis op smaak met zout en peper. Was daarna de witte bonen en giet deze af. Snijd de knoflook fijn en de asperges in hapklare stukken. Pluk de kruiden en snijd deze daarna fijn. Verhit de 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de asperge, knoflook, raapstelen en witte bonen en voeg hier 60 mililiter water aan toe.
Breng dit kort aan de kook tot de bonen warm zijn. En de asperges en raapstelen beetgaar zijn. Zet het vervolgens apart in een kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg ook twee eetlepels van de eerder gemaakte citroendressing hieraan toe. Verhit de overige 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de vis aan toe en laat bakken tot de vis schilfert. Voeg de kruiden toe aan de vis en vervolgens de groenten.
Bak daarna in een droge pan de pecannoten krokant. Serveer het gerecht met de geroosterde pecannoten, de citroendressing en nog met wat peper en zout naar smaak.
Eet smakelijk!