Gezondheid

Skin for Skin: Houd jezelf jeugdig

Het is iets wat iedereen wil; voor eeuwig jeugdig blijven. Maar, we worden toch allemaal een jaartje ouder. Skin for Skin kan je wel een handje helpen om er jonger uit te blijven zien.

Van eigen bodem

Echt van eigen bodem, dit duurzame product. Skin for Skin vindt haar oorsprong op het voormalige eiland Urk. Urk was vroeger namelijk een eiland in de Zuiderzee, waar bewoners rond moesten komen van de visserij. Dag en nacht lagen er bootjes in het water, om zo maar met een goed vangst thuis te komen. In 1939 kwam de afsluitdijk, waardoor Urk niet meer een eiland was. Maar, de mentaliteit en de werkzaamheden bleven! Inmiddels heeft Urk de grootste visindustrie van Europa.

Skin for Skin

Skin for Skin is ontstaan vanuit het moederbrijf ‘Varia Vis’, een groot bedrijf op de verse Noorzeevis-markt. Het bedrijf heeft als hoofdproduct de schol. Die vis fileren zij dagelijks tot een mooi en smaakvol product. De scholfilet wordt gebruikt ter consumptie, maar de huid die overblijft zit boordevol collageen! Ze gebruiken de huid op een natuurlijk manier, om diverse waardevolle stoffen uit de huid van de vis te halen, waaronder collageen.

Collageen

Collageen is een eiwit dat van nature aanwezig is in je lichaam. Onze gewrichten, botten, spieren, haren, nagels, bindweefsel én huid bestaan uit collageen. Je kan het vergelijken met lijm, het houdt alles een beetje bij elkaar. Collageen zorgt voor elasticiteit en stevigheid in alle bindweefsels.  

In sommige collageensupplementen zit niet voor niets viscollageen verwerkt. Maaike raadt vooral supplementen aan met natief viscollageen. Natief gaat over de manier waarop het collageen uit de bron wordt gehaald. Het woordje natief stamt af van het Engelse ‘native’, wat ‘oorspronkelijk’ betekent. Oftewel: het collageen wordt uit de vishuid gehaald, zonder dat er gebruik wordt gemaakt van hitte, chemicaliën of zuren. Puur natuur dus! Zoals in de Skin for Skin supplementen.    

Ben jij klaar om de wereld van collageen in te duiken?