Entertainment

Up Here: dé musicalserie van het moment

Na veel populaire musicalfilms en –series zoals ‘Glee’, ‘Mamma Mia!’ en ‘The Prom’ is er nu een nieuwe serie in het musicalgenre: ‘Up Here’.  Onze entertainmentdeskundige Eline de Ruig is groot musicalfan en vertelt jullie waarom je deze serie écht moet zien.

Dus musicalfans (en eigenlijk iedereen) opgelet, want de verwachtingen van de serie zijn hoog.  

Up Here 

De makers van de succesvolle musicalfilm ‘Tick Tick Boom’ hebben een nieuwe musicalserie geschreven: ‘Up Here’. De serie gaat over een jonge vrouw die besluit haar oude leven aan de kant te zetten om haar grote droom waar te maken: schrijfster worden in New York. Maar, wanneer ze in New York aankomt ontmoet ze al snel de liefde van haar leven. Wat haar vraagt om haar onzekerheden en angsten te overwinnen.  

Een romantisch verhaal met ontzettend veel leuke musicalnummers, zonder dat het té wordt. Koren op de molen van onze musicalliefhebber Eline! 

Sterrenmakers 

De makers van de serie maakten een paar jaar terug de musicalfilm ‘Tick Tick Boom’. Deze film was een enorm succes en kreeg veel goede recensies. Dat alleen al is natuurlijk een teken dat de serie ‘Up Here’ ook een succes moet zijn. Maar, niet alleen de makers hebben eerdere successen geboekt, de songwriters zijn ook niet de minsten. Liedjesschrijvers van de succesvolle Disneyfilm ‘Frozen’ en de West End en Broadway-musical ‘The Book of Mormon’ werkten mee aan de serie. En, ook de beste Broadway-choreografen werkten mee aan de beste choreografieën.  

Niet té musical 

Er zijn natuurlijk een hoop mensen die niet van musicalfilms of –series houden, omdat het vaak een beetje té musical is voor televisie. Dat was precies wat de makers van ‘Up Here’ niet wilden. De makers vonden het belangrijk dat de serie echt een musical-gevoel overbrengt, maar het moet geen parodie worden of té musical zijn. Daarom sloegen ze de handen ineen met schrijvers die ervaring hebben op zowel Broadway als in Hollywood.  

De missie van de schrijvers was om de extravagante musicalkarakters terug te brengen naar realistische mensen met herkenbare gevoelens. Zo is de serie niet alleen voor musicalfans leuk, maar voor iedereen! 

‘Up Here’ is vanaf nu te zien op Disney+.       

Bron foto: 20th Television / The Walt Disney Company