Entertainment

Elton John blaast vandaag 76 kaarsjes uit!

Trek je gekste bril maar uit de kast, want vandaag is niemand minder dan Elton John jarig! De Engelse zanger is bekend van nummers zoals ‘Don’t go breaking my heart’, ‘I’m still standing en ‘Rocket Man’. Elton staat natuurlijk niet alleen bekend om zijn prachtige muziek, maar ook om zijn extravagante outfits die hij altijd afmaakt met een prachtige bril.

Wat schuilt er allemaal achter deze artiest? Hier zijn een aantal dingen die je misschien nog niet wist over de artiest.    

Elton wie?

Wist je dat Elton John helemaal niet zijn echte naam is. Bij zijn geboorte kreeg hij de naam Reginald Kenneth Dwight. In 1967 begon hij met het gebruiken van de naam ‘Elton John’. Een tijd later maakte hij het officieel en heette hij wettelijk Elton Hercules John. Een naam die later beter zal passen bij zijn uitbundige imago. Zijn nieuwe naam is een verwijzing naar twee bandleden van zijn eerste band ‘Bluesology’. De combinatie komt van de saxofonist die Elton Dean heette en van de zanger Long John Baldry.  

Prima zicht 

Als we het over Elton hebben zijn zijn iconische brillen niet weg te denken. Ironisch genoeg had hij in eerste instantie geen bril nodig. Hij droeg ze omdat hij graag op zanger Buddy Holly wilde lijken. Omdat hij de brillen zoveel droeg had hij ze op den duur wél nodig. Gelukkig waren ze toen al in zijn imago versmolten. Er wordt gezegd dat hij wel meer dan duizend monturen heeft!  

Laatste nummer

John Lennon had zich begin jaren zeventig zeer positief uitgelaten over Elton John tegen de pers. Toen Elton John aankwam op het vliegveld in Los Angeles liep hij Lennon tegen het lijf. Lennon viel op zijn knieën en riep "It’s him, it’s Elton!" Hij had correct voorspeld dat Elton een enorme ster zou worden. Kort daarna zou Lennon voor het laatste live te horen zijn tijdens een concert van Elton. Het was een concert in Madison Square Garden. Ze zongen samen drie nummers en Elton deelde onbewust mee in het laatste liveoptreden van Lennon.  

Miljoenen en miljoenen

Elton is ook één van de bestverkopende artiesten aller tijden. Van zijn nummer ‘Candle in the wind’ verkocht hij maar liefst 33 miljoen exemplaren! Het nummer was officieel geschreven voor Marilyn Monroe. Maar, het grote succes volgde nadat hij het opnieuw uitbracht in 1997. Helaas had dit een diep trieste aanleiding. Elton herschreef het nummer namelijk voor prinses Diana nadat zij in 1997 overleed in een tragisch auto-ongeluk. De twee waren bevriend en de opbrengsten van het nummer gingen dan ook naar de goede doelen van prinses Diana.