Beauty

Dit zijn de redenen waarom een chemische peeling nodig is

Onze beautyexpert Maaike Dorsteen verzorgt haar huid dagelijks erg goed. Maar, soms is het ook goed om je huid even extra te verzorgen. Daarom ging Maaike langs bij cosmetisch arts Jeanette Hessels voor een grondige behandeling: een chemische peeling.

Waarom is een chemische peeling af en toe nodig? En, waar moet je op letten? Maaike en Jeanette vertellen het je. 

Opknapbeurt voor je huid

Een peeling is het grondig en dieper reinigen van de huid. Het is goed om dit jaarlijks te doen. Peelen is het behandelen van je huid, meestal met een zuur, waarmee je de diepte van de huid in kan. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd, worden dode huidcellen verwijderd en vlekjes vermindert. Eigenlijk geef je een opknapbeurt!

Soorten peelings

Er zijn veel verschillende soorten peelings. Zo ging Maaike een tijd terug voor een quick peel. Een mildere peeling. Deze keer gaat Maaike voor een chemische peeling. Klinkt eng, maar is het niet. Een chemische peeling (TCA peeling) is een wat intensere peeling. Het herstelproces is daarmee ook langer. 

Post-peeling-glow

Na de behandeling zul je een aantal dagen vervellen. Plan daarom de afspraak niet vlak voor een belangrijk evenement. Want, je loopt er minimaal drie tot zeven dagen een beetje gek bij. Maar, dat is voor een goed doel! Wacht op de post-peeling-glow, zoals Maaike dat noemt.

Geschikt voor mij?

In principe is de chemische peeling (TCA) geschikt voor elk huidtype. Ga voordat je een peeling-afspraak maakt langs bij de huidtherapeut of cosmetisch arts. Overleg met diegene of de peeling geschikt is. Of welke peeling geschikt is voor jouw huid.

Benieuwd hoe zo'n peeling eraan toegaat? En, hoe Maaike het herstelproces heeft ervaren? Kijk de video hieronder.